Kolumne, vesti

5 najneobičnijih afrodizijaka na svetu.

Pretražujući seksološku litaraturu od antičkih vremena do danas zaključujemo da postoji mnoštvo afrodizijaka. Mnoge od njih znate, ali ovi će vas ostaviti bez teksta:

1) Rog nosoroga - Da, dobro ste pročitali! Rog nosoroga je izuzetno jak afrodizijak, međutim ilegalan je. Od roga nosoroga pravi se prah, a posebno je primamljiv muškarcima iz Afrike koji pate od impotencije. On ima sastojak kerotin kao ljudski nokti, a koristi se već dugo u tradicionalnoj medicini.

2) Morski krastavac - Osušeni morski krastavac spada u veoma skupe i retke afrodizijake. Zbog visoke koncentracije vitamina i minerala koju sadrže morski krastavci su jedni od najpopularnijih afrodizijaka u Kini.

3) Žabe - Hemikalije koje izlučuju žabe krastače izazivaju halucinacije, a neki smatraju i da imaju i svojstva afrodizijaka. Tradicionalna kineska medicina je iz tih toksina proizvela lek, koji između ostalog stimuliše telo na način da produžava trajanje seksa. Međutim, nepravilno pripremljen može biti smrtonosan.

4) Urin pavijana - Iako zvuči potpuno suludo, u Zimbabveu, ukoliko imate problema sa libidom, samo popijte urin pavijana i rešiće ga. Lokalci koji ga piju uz pivo kunu se u njegove neverovatne moći.

5) Balut - Balut odnosno oplođena pačija jaja su poslastica koja potiče iz Azije. Oplođena pačija jaja kada se skuvaju, smatra se, imaju isti efekat kao vijagra. Mnogi konzumiraju ovu proteinsku bombu tvrdeći da je jako dobar afrodizijak

 

*Tekst se ni na koji način ne odnosi na osobe sa fotografije kojom je ilustrovan.

beogradnocu.com