Kolumne, Razno, vesti

5 razloga zašto je seks dobar za vaše zdravlje.

Zahvaljujući godinama ''napornog rada'' i istraživanja postoji i više nego dovoljno razloga zašto je seks bitan faktor u vašem životu: seks je vrlo zaban i odličan način da se zbližite sa svojim partnerom.

Međutim pored svega toga, seks je veoma dobar za vaše zdravlje. U slučaju da se pitate zašto bi trebalo da imate više seksa, pročitajte naš članak.

1. Pomaže vam da spavate bolje. Vremenom, stvari koje radite svaki dan, pogotovu posao, može da vas drži budnim noću. Sledeći put kada se budete tako osećali, imajte seks. Orgazam proizvodi oksticine, koji opuštaju mišiće i otklanjaju stres. Osim toga, kada imate seks sagorite kalorije i energiju i možete mnogo lakše da spavate.

2. Jača imuni sistem. Ukoliko imate seks dvaput nedeljno minimum, imuni sistem vam jača čak do 30%.

3. Seks je dobar za vaše srce. Dugoročna istraživanja pokazala su da muškarci koji imaju seks najmanje dvaput nedeljno imaju 50% manje šanse za srčanim udarom, nego muškarci koji ga upražnjavaju jednom mesečno. Kod žena, seks povećava nivo estrogena i štiti ih od koronarne bolesti.

4. Pomaže vam da sagorite kalorije. Možda nije efikasan kao joga ili trčanje, ali i dalje pomaže da izgubite težinu. Tokom intenzivnog ''vežbanja u krevetu'' možete da izgubite čak između 75 i 150 kalorija. Taj broj kalorija izgubite tokom hodanja ili blagih vežbi za jogu.

5. Lepši ste. Već znamo da je žena mnogo lepša kad ima seks i to nije samo mit. Naučnici su potvrdili da hormoni koji se povećavaju tokom seksa, čine vašu kožu zdravijom i mlađom.

Pratite nas i očekujte nove kategorije. Vidimo se u gradu, a to tad vežbajte!

beogradnocu.com