Kolumne, vesti

5 razloga zbog kojih ostajete u lošoj vezi.

Kada nakon par meseci veze prođu "leptirići u stomaku" i kada pored osobina svog partnera kojima se ponosi uvidite i njegove mane, često se dešava da shvatite da ipak "nije to to", odnosno da je veza predodređena na propast. To znate i vi, to zna i vaš partner, međutim, i dalje ste zajedno. Mi vam otkrivamo pet najčešćih razloga zbog kojih se ostaje u lošim vezama.

5. Vaš dugoročni plan

Često se dešava da devojke, a neretko i muškarci, imaju svoj dugoročni životni plan. Kada će završiti studije, kada će upoznati idealnog partnera, koliko će se zabavljati pre nego što otpočnu zajednički život, ko će biti kumovi, kada će doći prvo dete i kako će se zvati... Međutim, bukvalno svaka od ovih stavki predstavlja nešto što se ne može isplanirati. Često dolazi do panike kada uvidite da sve ne ide po vašem dugoročnom planu, pa se silom glumi ljubav sa prvim na koga naletite. Opustite se. Najlepše stvari se dešavaju kada se najmanje nadate.

4. Treba vam neko

To što se na momente osećate usmaljeno i zaspostavljeno, što vaši prijatelji nekada ne mogu da vam se posvete zbog obaveza, ne znači da treba neći partnera po svaku cenu ili ostati u lošoj vezi samo da bi vam taj neko bio uvek tu. To što vam je neko partner, ne znači da ne može da vam kaže ne. Uvek je bolja opcija pronaći neki interesantan hobi.

3. "Jao kako ste slatki zajedno..."

Prijatelji vam zavide, vaša majka ga/je obožava, svi govore da ste idealni jedno za drugo, a kada pokušate da se požalite na njega7nju, dobijate komentar da vam je savršeno u vezi pa samo izmišljate probleme. Ne slušajte druge, ako vam nešto fali, nemojte ostati u lošoj vezi samo zbog toga što drugi misle da tako treba i da ste vi zapravo srećni.

2. "Ali voli me..."

To što vas vaš partner obožava je jako lepo, ali njegova ljubav, ukoliko je jednosmerna, ne može biti dovoljna za opstanak vaše veze. Nemojte biti sebični i ostajati u lošoj vezi samo iz sažaljenja prema svom partneru. Dozvolite mu da i on bude voljen, ukoliko vi to ne osećate, neko drugi će sigurno.

1. Ne znate kako da raskinete

Često partneri i po nekoliko godina ostaju zajedno samo zbog toga što iščekuju pravi trenutak da partneru saopšte da ga više ne vole. Shvatite jedno: Savršen momenat za raskid ne postoji. Takva veza je agonija i za vas i za vašeg partnera. Takođe, nemojte se ponašati loše i bahato, samo da bi vas partner ostavio, jer vi nemate snage da ostavite njega.

beogradnocu.com