Kolumne, Ljubav, vesti

6 "smrtnih grehova" za vašu vezu. Nema tog pravila koji važi baš za sve! Ali, kakvi god da ste, kakav god da vam je partner, ovo je šest "smrtnih grehova" za vašu vezu!

1. Izostanak kompromisa: Kaže se da kompromis čine ustupci dve strane nakon čega su obe strane nezadovoljne, a do tada je nezadovoljna bila samo jedna! Ali, nije tako. Kompromis je neophodan za suživot, a da bi bio što prihvatljiviji neophodno je da se međusobno dobro razumete i poznajete.

2. Ne stavljajte decu na prvo mesto: To što vam je partner na prvom mestu ne znači da su vam deca na drugom mestu! To su potpuno ravnopravni prioriteti. Negujte svoju vezu, jačajte je zajedničkim izlascima, planovima, ciljevima, pažnjom... Kontinuirani seks se podrazumeva!

6 smrtnih grehova za vasu vezu.jpg1

3. Zaboravili ste svoje snove: Ne zaboravljajte sve one divne snove koje ste imali pre ulaska u brak ili vezu! Vi ste ista ona osoba od pre, samo sada živite skupa sa osobom koju ste izabrali da vam bude još lepše u životu.

4. On će sve da reši: prestanite da mu dolazite sa zahtevom da nešto uradi, reši, organizuje! Nije vam on infantilni sinčić. Bolje je da ga zamolite da vam pomogne. On će uraditi lavovski deo posla, a oboje ćete imati lepo osećanje da ste zajedno odradili bitnu stvar za vas.

5. Ne ignorišite problem(čić): Sve što smatrate da je problem tako i nazovite! Ne prećutkujte nešto što vam smeta, ne gurajte pod tepih stvari jer vas mrzi da o tome raspravljate. Ako se odmah ne rešavaju, problemi se množe brzinom svetlosti.

6. "Uvek" i "nikad" su zabranjene reči: „Nikad me ne slušaš“, „Uvek ostavljaš prljavu kadu“, „Nikad se sam ne setiš...“! Ništa se ne dešava baš uvek, i naravno, „nikad ne reci nikad“.

 

Foto: galleryhip.com, allthetest.com

beogradnocu.com