Kolumne, Razno, vesti

7 interesantnih znakova da se zabavljate sa narcisom.

Narcizam je psihološki poremećaj kada osoba pokazuje egoistično i sebično ponašanje i naglašen osećaj sopstvene važnosti . Ako mislite da ste u vezi sa jednim takvim, evo nekih znakova koji ukazuju na to.

1. Uvek ste u poteri. Jedan od najlakših znakova da vidite da li ste u vezi sa narcisom je baš ovaj. Narcisi veruju da su oličenje savršenstva i zbog toga stalno imaju potrebu za pažnjom.

2. Ne sluša vas. Neko ko je narcis, očekivaće da saslušate svaki njegov problem. Ali kada vi budete imali potrebu nešto da kažete, nemojte očekivati da će se pretvoriti u uvo.

3. Sve zavisi od njih. Ne možete praviti planove ili blejati  sa prijateljima, ukoliko se on nije složio sa tim. Sve zavisi od njegovog pogleda na stvari.

4.  Konstantna potreba za pažnjom. Narcisi su pod utiskom da se ceo svet okreće oko njih. Konstantno že tražiti da mu poklanjate pažnju.

5. Postavlja granice. Dok dečko narcis smatra da je neprihvaljivo da se vi viđate sa drugim ljudima, on smatra da je sasvim ok za njega da viđa druge devojke.

6. Ne podnosi kritike. Narcisi ne žele da čuju nijednu kritiku na svoj račun.

7. Uvek stavlja sebe na prvo mesto. U svojoj glavi on je bitniji od vas. Niste vi ništa uradili da bi on tako mislio, nego on jednostavno tako misli o sebi. Uvek će stavljati sebe i svoje potrebe ispred vaših.

Kada jednom odlučite da ste u vezi sa narcisom, šta ćete uraditi? Teško je, ali ako želite može da uspe.

 

beogradnocu.com