Kolumne, Razno, vesti

7 kreativnih načina da se oraspoložite.

Ne osećate se baš najbolje? Bez brige! Evo kako da se oraspoložite veoma brzo.

1. Pozovite prijatelja na trač partiju. Ima li nešto lepše nego da provedete vreme sa prijateljem, koji vas pritom zasmejava i pun je priča i dogodovština.

2. Slušajte vašu omiljenu pesmu. Muzika je magična stvar koja vam instant menja raspoloženje. Tako da, sledeći put kad se nađete u lošem raspoloženje, pustite svoju omiljenu pesmu i stavite na ''repeat''.

3. Probudite dete u sebi. Uradite nešto zabavno i pokažite dete u sebi. Sprdajte se, uradite nešto za šta smatrate da ste prerasli. Nije bitno šta - sve dok vas čini srećnim.

4. Vežbajte ili idite na trčanje. S razlogom su ljudi navučeni na vežbanje: oslobađa dopamin u mozgu i izaziva lepa osećanja, sreću i čini da se osećate dobro.

5. Pojedite čokoladu. Naučno je dokazano da ukoliko jedete čokoladu u određenim količinama, utiče dobro na vas. Pozitivno utiče na vaše raspoloženje i podiže nivo endorfina.

6. Gledajte nešto smešno. Život ne treba shvatati previše ozbiljno. Oraspoložite se tako što ćete odgledati neku dobru stand up komediju ili neki humoristički film ili seriju.

 

beogradnocu.com