Kolumne, Razno, vesti

7 načina da pobedite mamurluk.

Dešava vam se sigurno sa vremena na vreme da vikendom malo preterate u alkoholu. Možda slavite nešto, a možda jednostavno želite da zaboravite na radnu nedelju. Mi vam dajemo brzinski vodič kako da pobedite užasni mamurluk.

1. Pijte velike količine H2O. Svi vam kažu: Hidratacija je ključ u borbi protiv mamurluka. Unošenje tečnosti, tj. vode, posle burne noći je prvi korak protiv mamurluka. Uzmite dve čaše vode čim ustanete.

2. Pijte dosta sode. Svi vi protivnici gaziranih pića ćete morati da odstupite. Prema najnovijim istraživanjima, kisela i Sprite podupiru šetna jedinjenja u alkoholu koja prouzrokuju mamurluk.

3. Naspavajte se. Da li ste čuli da za mamurluk koji traje po dan, dva? E, pa to će vam se desiti ako se ne naspavate posle burne noći. Zato natrag u krevet i spavanjac.

4. Posrčite fermentisani mlečni proizvod. Da dobro ste nas čuli. Najidealniji je kefir. Kefir potiče sa Kavkaza i uobičajeni je lek protiv mamurluka u Rusiji već godinama. Pošto sadrži zdrave bakterije i vitamine olakšava vam varenje.

5. Sendvič sa slaninom. Ovaj lek protiv mamurluka je veoma ukusan. Hleb je pun ugljenih hidrata, a slanina proteina koji će razbiti aminokiseline u vašoj glavi i razbistriti vam glavu.

6. Banana. Banana je idealna za vaš oporavak od mamurluka. Alkohol je jednako da se puno piški što znači da je puno hranljivih materija izgubljeno, a ova voćka je puna kalijuma i elektrolita koji će učiniti da se osećate bolje.

7. Asparagus za doručak. Štiti vas od toksina.

 

beogradnocu.com