Kolumne, Razno, vesti

7 stvari koje treba da uradite pre tridesete.

Ako mislite da vreme teče i da se vaš život odvija mnogo brže nego što možete da održite korak, niste u zabludi. Pre nego što shvatite, napunićete 30 godina i osvrtati se unazad na stvari koji ste hteli da uradite, a niste. U dvadesetim sve to izgleda manje ozbiljnije i sa mnogo više izgovora.

Zato učinite sebi uslugu, prestanite da pravite izgovore, budite hrabri. Učinite za sebe nešto u vašim dvadesetim, da se posle ne biste kajali. Ovih 7 stvari koliko god da izgledaju jednostavno, zahtevaju određenu dozu hrabrosti.

1. Putujte sami. Niste zaista živeli, ukoliko nikad niste posetili neku drugu zemlju i stopili se sa njom. Kada putijete sami, pronaći ćete uzbuđenje i iskustvo koje nikad nećete zaboraviti.

2. Postanite prijatelj sa vašim neprijateljem. Najbolji prijatelji su uglavnom ljudi sa kojima niste imali dobar početak kad ste ih upoznali. Postoji nešto u tome kada poznajemo mane i loše strane jedne osobe. Kada vam se to desi, pokušajte da mržnju pretvorite u ljubav.

3. Recite nekom ''ne'' bez objašnjenja. Reći ''ne'' je veoma oslobađajući trenutak. Kada naučite da kažete ''ne'' bez objašnjenja i pravdanja, nego zato što jednostavno nešto ne želite, taj oslobađajući trenutak ćete dugo pamtiti.

4. Izađite sa nekim ko nije vaš tip. Treba biti otvoren sa ljudima. Iako vam se ne sviđa njihova frizura ili odeća, treba dati šansu. Nikada ne znate šta može da bude od toga. Čak dajte sebi šansu da pozovete nekog za koga mislite da je izvan vaše lige. Pokušajte.

5. Napravite nešto svoje. U životu treba biti inovativan i kreativan. Napraviti nešto za sebe je veliki podvig, bilo da se radi o nekom poslu, privatno ili nečem drugom. Doneće radost vašoj svakodnevnici.

6. Zaljubite se. Zaljubite se u što više stvari. Zaljubite se u travu na kojoj ležite, u zgrade oko vas, u ljude i neka znaju da ih volite i da ne očekujete ništa zauzvrat. Budite zaljubljeni u život i nikada nećete biti sami.

7. Izađite sami na večeru. Samo jednom probajte da odete na večeru sami, sa knjigom ili praznim pogledom. Napravite ugođaj sebi i sledeći put kada budete videli osobu kako sama jede u restoranu, pomislićete na zadovoljstvo i mir.

Iako svako verovatno ima neku svoju listu stvari koje treba uraditi pre tridesete, i postojio bezbroj opcija i želja, ovih par stvari zaista svako može i treba da proba da uradi.

 

beogradnocu.com