Kolumne, vesti

Ako volite seks obavezno pročitajte ovo! Danas, u 21. veku, mnogo je pouzdanih sredstava za kontracepciju (i sprečavanje polnih infekcija). Parovi mogu da biraju: pilule, dijagragme, razna hemijska sredstva koja blokiraju kretanje spermatozoida, spirale, kondome svih boja, mirisa, ukusa i veličina. Zaštita od trudnoće omogućava da se bezbrižno uživa u seksu.

ako volite seks.jpg2

Ali, dug je put do savremene kontracepcije. Evo najčudnijih načina i sredstava koja su kroz istoriju korišćena za sprečavanje trudnoće (predmet ozbiljnog istraživanja britanskih naučnika).
1. Egipat, 320 g.p.n.e: U starom Egiptu žene su u vaginu, neposredno pre odnosa, stavljale izmet krokodila pomešan sa medom.

ako volite seks.jpg12. Evropa, 500 g.n.e.: Verovalo se da trudnoću sprečava ako žene obmotaju oko noge testise lasice.
3. Francuska, 1600.g: Kao vid oralne kontracepcije žene su ispijale čist sok isceđen iz luka.

ako volite seks.jpg44. Kanada, 16-18 vek: Pre seksa žene su pile viski u kom su prethodno bili potopljeni testisi dabra.
5. Evropa, 1800.g: Da spreče prodor sperme žene su u vaginu stavljale naprstak za šivenje. Takođe su i muškarci kao kondom koristili svinjske iznutrice (oprana i uređena creva).

ako volite seks.jpg36. Amerika, 1960 g: pravi hit u „kontracepciji“ bilo je ispiranje vagine Koka-Kolom, neposredno posle seksa.

ako volite seks.jpg5

Očigledno su i nekad žene više brinule o tome da ne ostanu trudne. Današnje generacije seksualno aktivnih žena imaju sreću da same mogu da izaberu i odluče o svemu što se tiče njih samih, pa i kontracepcije. Dug put ih je doveo do cilja.

 

beogradnocu.com