Novi Bitefartcafe, vesti

Bend MaraQya live u Bitef Art Cafe-u.

Prvi nastup benda MaraQya, nakon izlaska novog singla i spota, možete čuti i uživo samo večeras, 10. oktobra, u klubu Bitef Art Cafe! Leto je prošlo ali zabava tek počinje!

Bend MaraQya nastao je 2008. godine u Beogradu, sa idejom da se na naše prostore donese i proširi nešto što je dugo falilo. “Crni zvuk” koji karakteriše stvaralaštvo ovog sastava u osnovi se može nazvati modernom soul muzikom, sa savremenim temama i senzibilitetom. Razlikuje se od savremenog R&B-a, jer u sebi sadrži više "duše", ima dublje poruke i značenja, i podjednako vrednuje muzičke segmente kao što su tekst, harmonski sklop, emocija...

Na početku sedmorku, a sada već desetorku koja je odrasla uz jazz, soul, blues i hip-hop muziku spojilo je zajedničko interesovanje i ljubav prema tim pravcima. Taj spoj se manifestuje u vidu vedre i energične muzike sa emocijom koja pleni, što se podjednako oseća i kroz njihove autorske pesme i tokom nastupa uživo.

Bitef

Fotografisano u Klub Bitef Art Cafe

Prvi zvanični singl “Samo jedan osmeh tvoj” koji najavljuje drugi album grupe MaraQya “Soul i Biber” premijerno je bio prikazan na MTV kanalu i regionalnim MTV sajtovima ovog septembra. Za razliku od prvog albuma - “Savršen dan”, novi album - “Soul i Biber” je koncipiran tako da slušalac ima osećaj da se nalazi na bini sa bendom, odnosno kao da se nalazi na živoj svirci. Novi singl ima klasični MaraQyin groove ali sa mnoštvom novih začina i ukusa!!

Prošle godine poznati reper Gru je u saradnji sa ovim popularnim bendom objavio novu verziju pesme “Tamo gde si ti”. Originalna verzija ove numere nalazi se na Gruovom albumu “Beogard” iz 2004. godine, a za remix su izabrali baš ovu pesmu jer je jedina prava ljubavna pesma koju je Gru uradio za skoro 18 godina svoje duge karijere.

Bitef

Fotografisano u Klub Bitef Art Cafe

U bendu MaraQya sve je počelo sa pesmom “Kada te vidim”, nakon čega je usledila bujica inspiracije, a nove pesme su nastajale sa lakoćom, jedna za drugom. Od tada bend intenzivno radi i svojom muzikom se trudi da u svakoj osobi probudi energiju i senzibilitet koji nosi.

Muzika MaraQya pokrenuće večeras svaku osobu u Bitef Art Cafe-u! Napraviće od vas celinu koja će zajedno sa bendom da đuska, skače, peva…dođite na sjajnu muziku i tamo gde je provod zagarantovan! Začinite vaš dan zvucima MaraQye u vašem omiljenom klubu Bitef Art Cafe!

Bitef

Fotografisano u Klub Bitef Art Cafe

U Bitef Art Cafe-u ove zime imaćete priliku da u fenomenalnoj atmosferi kluba čujete uživo neke od najpopularnijih i najvećih imena, kako naše, tako i svetske muzičke scene. Pored fenomenalne muzike, uživaćete u sjajnom izboru pića, osoblju i prostoru koji beskompromisno promoviše kvalitet koji prepoznaju različite generacije, sve zarad uzajamnog dobrog provoda.

Rezervacije možete izvršiti na vrlo jednostavan način, putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili Online.

 

beogradnocu.com