Magazin, vesti, Život

Stanari spornih “smrdljivih” zgrada u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar organizovali su tokom protekle nedelje protestnu šetnju zbog njihovog nerešenog stambenog pitanja.

bgnocu-5

Oko 200 stanara ovog naselja šetalo je u znak protesta do bloka 44 i nazad zbog toga što im još nije rešen problem u vezi sa prisustvom štetnih isparenja i kancerogenih materija u zidovima stanova koje im je prodala Građevinska direkcija Srbije.

Okupljeni građani nosili su transparente "Otrovne zgrade: rasprodato", "Otrovni zidovi na doživotni kredit", "Nećemo tuđe, vratite nam naše", "Vratite dom našoj deci"...

bgnocu-3

Stanari traže da im Građevinska direkcija Srbije (GDS) hitno isplati troškove raseljavanja, bez “ucenjivanja” potpisivanjem nekih od ponuđenih opcija. Oni traže da GDS u potpunosti sanira kompletnu zgradu sa fasadom, a da im se za to vreme isplati odšteta zbog nemogućnosti korišćenja stanova i troškovi komunalija.

bgnocu

Stanari traže i da GDS ponudi izgradnju novih zgrada na teritorijij Opštine Novi Beograd ili da se postojeće zgrade sruše i na njihovo mesto izgrade nove, ili da im se vrati sav novac, a onima koji su dobili subvencionisane kredite omogući da za isti kredit kupe novi stan. Oni tvrde da im je Direkcija za sada ponudila kao jedinu opciju ugovor o iseljenju uz pristanak na sanaciju eksperimentalnom metodom i to bez nadzora.

 

beogradnocu.com