Intervjui, Kapetanov Bunar, Razno, vesti

beogradnocu.com intervju: Milano Bend.

Milano band je dobio ime upravo po svom sastavu. Četiri člana, ni manje ni više nego četiri Milana su napravili bend. Kako to obično ide, kod svih bendova, nisu ostali u punom sastavu, ali i dalje prave lom po kafanama, ili bolje rečeno, njihova muzika navodi goste na lom. Nema tog gosta koji, kada Milano band zapeva, ne ustaje sa stolice i ne krece u akciju. Piće, igranje, flert i pesma. U te četiri reči se može opisati atmosfera koju pravi Milano band kada se pojave na sceni. Publika je njihova inspiracija, a nje nikada ne manjka.

Milano band možete čuti u kafani Kapetanov Bunar svakog petka, a subotom ih “uhvatite” na “turneji” po Srbiji. Takođe, frontmen banda,pevač Milan je vlasnik i kluba Compromis pa ga i tamo možete čuti i upoznati. A dotle, upoznajte Milana preko vašeg omiljenog portala beogradnocu.com.

Milan: Naš album izlazi krajem godine.

beogradnocu.com: Kako ste došli na ideju da date ovo ime bendu?

Milan: Godine 2005., okupila se ekipa koja je bila zaljubljena u muziku, a činili su je četiri momka Milana (dve klavijature i gitara), pa je nekako logično bilo da se i bend zove po nama,odnosno Milano band.

beogradnocu.com: Da li je, tokom Vaše karijere, bilo mnogo promena u samom sastavu benda i kako je to uticalo na rad grupe?

Milan: Bend je 2010. godine prestao sa radom, jer smo se malo zasitili svega i hteli smo da odmorimo. Ja lično nisam dugo izdrzao, pa sam tako, nakon nekoliko meseci, a i pod uticajem drugara, sada saradnika, okupio novu ekipu. Pošto to nije bio autentični Milano band, odlučili smo da ime bude Milan Golubović i MILANO band. Sada sastav čine Miloš Rodić (klavijatura), Miloš Milić (gitara), i Aleksa Nojić (bubanj), i naravno ja kao frontmen i pevač. Sto se tiče zvuka i svirke, mi se trudimo da plenimo konstantno pozitivnom energijom, jer se i mi tada zabavljamo.

kafana Kapetanov Bunar -  Milano Bend

Fotografisano u Kafana Kapetanov Bunar

beogradnocu.com: U koji žanr bi se mogla svrstati Vaša muzika?

Milan: Naša autorska muzika može se svrstati u pop, mada čuje se i po neka harmonika.

beogradnocu.com: Kako ste pronašli svoj zvuk i kako biste nekome ko Vas nikada nije slušao i ko ne razume najbolje nazive žanrova, opisali vašu muziku?

Milan: Sto se tiče naših pesama, nikad nismo određivali pravac. Jednostavno pesme koje smo radili, pisale su se same od sebe, a one koje su nam ponuđene od drugih, snimane su jer nam leže, i ima nečeg našeg u njima.

beogradnocu.com: Šta i ko (koji bendovi i muzičari) su najviše uticali na Vaš zvuk?

Milan: Mnogo je i naših i stranih muzičara koje generalno svi slušamo i poštujemo. Tako da ne možemo da svedemo sve na par njih koji su uticali na nas.

beogradnocu.com: Šta Vas najviše isnpiriše?

Milan: Najviše nas nosi i inspiriše publika koja nas sluša, jer osećamo da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas.

beogradnocu.com: Da li sami pišete svoju muziku i tekst?

Milan: Od naših pesama “Ne pitaj” i “Gora si od svih” je napisala Mira Mijatović, a autor je Miloš Vuksanović (Lexington band). Ostalo je autorski rad.

beogradnocu.com: Kako izgleda put od jedne ideje za pesmu do postavljanja pesme na Youtube?

Milan: Pesmu pravi mnogo ideja, rasprava i po neki sukob mišljenja, a dok svi nismo zadovoljni zvukom, pesma ostaje u kući.

klub Compromise - Milano Bend

Fotografisano u Klub Compromise

beogradnocu.com: Šta smatrate svojim najvećim dosadašnjim uspehom?

Milan: Dosadašnji najveći uspeh su naše pesme. Pravi uspeh još uvek čekamo, a to je naš album koji bi trebao da se pojavi krajem godine.

beogradnocu.com: Šta biste savetovali mladima koji tek počinju da se bave muzikom?

Milan: Mladima bi poručili da sviraju zato što vole muziku. Samo tako će ljudi prepoznati njihovu strast i želju, a uspeh je definitivno nezaobilazan sa tim aspektima.

beogradnocu.com: Kako vidite Milano Bend za 10 godina?

Milan: Daleko je 2024-ta. Volimo da razmišljamo za trenutak.

beogradnocu.com: Na kojim mestima u gradu gosti imaju prilike da Vas čuju?

Milan: Za sada u Beogradu zabavljamo goste kafane Kapetanov Bunar svakog petka, a subotom obilazimo Srbiju. Moramo da napomenemo da najlepše utiske nosimo iz Požarevca i kafane “Tulba”, koja je jako slična beogradskim. Nadamo se da se ostali neće ljutiti zbog ovoga…

beogradnocu.com: Šta sve svirate na tim nastupima, koje pesme i izvođače?

Milan: Retko kad je isti repertoar pesama. Sve zavisi od našeg raspoloženja.

kafana Kapetanov Bunar

Fotografisano u Kafana Kapetanov Bunar

beogradnocu.com: Vlasnik ste kluba Compromise. Šta nam možete reći o tome? Kako je došlo do ideje i otvaranja ovog novog beogradskog kluba?

Milan: Ideja kluba je bila okupljanje naših prijatelja. Sada imamo dosta više prijatelja, pa se tako i klub seli u veći lokal. Naravno, bićete pozvani na otvaranje.

beogradnocu.com: Šta Vam je najbitnije kada birate mesto za izlazak sa prijateljima?

Milan: Samo da je dobra svirka, a sa prijateljima je uvek lepo.

beogradnocu.com: Kako vam se dopada naš portal beogradnocu.com?

Milan: Pa naš klub se samo preko vas reklamira, a mi se opet samo preko vašeg portala informišemo gde treba da izađemo Milsim da ne treba više ništa reći.

Kao i uvek, rezervacije za sva dešavanja, uključujući i nastupe Milano band-a, možete izvršiti upravo ovde: putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online. Rezervacije su besplatne, ali obavezne zbog jako velikog interesovanja za ovaj popularni band. Sa vama će se provoditi i fotografi portala beogradnocu.com jer oni nikada ne propuštaju najbolje žurke.

 

beogradnocu.com