Najave, vesti

Beogradski koncert godine: Sharks, Snakes & Planes, Bolesna Štenad i Vizelj.

Beogradske grupe Sharks, Snakes & Planes i Bolesna Štenad će održati zajednički koncert, 13. decembra u Domu omladine Beograda (sala Amerikana), sa početkom u 21h. Podrška na ovom koncertu biće im bend Vizelj koji trenutno radi na snimanju svog debi albuma.

Sharks, Snakes & Plane. (ajkule, zmije & avioni) je bend koji se rodio krajem 2010. godine u staroj Beogradskoj industrijskoj zoni. Tematika kojom se bend bavi je mešavina raznih primalnih emocija, životnih priča i sam pokušaj da se publici ponovo prenese poruka o nekakvoj iskrenosti i prijateljstvu, koja se zagubila negde u toku prethodne decenije. “Šta moze da ujedini čoveka?”. Zajednički strah, nevolja, odnosno zajednički neprijatelji. S obzirom da ljudi upravo najviše gaje fobije prema ajkulama, zmijama i avionima, bend je uspeo da dobije nizgled nasumično ime. Kako se gorepomenute tri stvari razlikuju, tako se razlikuje i muzički ukus izmedju članova benda, što se može primetiti pri svakoj pesmi. Iako ponekad dovodi do konflikta, opet doprinosi jedinstvenosti pesama, a i činjenici da će skoro svako moći da nadje nešto što prija njegovom sluhu…

Bolesna Štenad. Trenutno najružniji bend na sceni.

Vizelj. Osnovan je početkom 2013 godine.  Prvi nastup odrzali su u klubu Blue Moon Pub 3. maja 2013 godine. Pocetkom 2014 godine uživo snimaju svoj prvi EP u studiju P3 u Bigz-u koji je izašao za kultnu izdavačku kuću Slušaj Najglasnije. Producent je Ivan Petrović (Sharks, Snakes and Planes). Trenutno su u procesu snimanja debi albuma.

 

foto/izvor: facebook.com

beogradnocu.com