Magazin, Život

Izlazite u noćni provod sa društvom, bilo da su u pitanju beogradski splavovi, sjajne kafane u centru grada ili pabovi sa sjajnom akustičnom muzikom. Dobar deo novca potrošili ste na lud provod i sad je na redu povratak kući. S obzirom na to da je lokal u koji ste izašli na drugom kraju grada, a noćni autobusi ne saobraćaju u tom trenutku, tražite rešenje koje ne zahteva novac u džepu, već samo mobilni telefon i aplikaciju.

Na taj način, noćni provod ne mora da bude pokvaren činjenicom da ste ostali bez gotovine, već možete putem aplikacije na mobilnom telefonu da pozovete vozilo koje će vas odvesti na željenu destinaciju. Jedna takva aplikacije jeste Car Go Beograd, koja nudi uslugu naručivanja vožnje preko mobilnog telefona. U nastavku teksta saznajte kako funkcioniše aplikacija Car Go Beograd.

Car Go aplikacija - prevoz uz pametni telefon

Gradski prevoz je odavno postao sfera uslužne delatnosti koju oblikuje tehnološki napredak. “Prevoz na dugme” je kovanica koja se odnosi na to da svoje vozilo možete da naručite preko telefona. Car Go aplikacija nudi upravo takav vid naručivanja vozila. Nakon što skinete aplikaciju na svoj pametni telefon, postoji nekoliko polja koje treba da popunite pre nego što naručite svoju Car Go vožnju.

Car Go aplikacija nudi nekoliko opcija plaćanja - Visa, Mastercard, Maestro i Dina Card, pa je širok dijapazon pogodan za klijente koji imaju različite kartice iz banke. Nakon što se popune potrebni podaci i kreira korisnički profil, Car Go aplikacija postaje dostupna za korišćenje i moguće je da naručite vožnju do željene destinacije.

Kako funkcioniše Car Go i naručivanje vožnje

Nakon što ste izabrali način plaćanja, naručivanje vožnje pomoću Car Go aplikacije zahteva da postavite početnu lokaciju, odnosno tačnu adresu na kojoj se nalazite i sa koje želite da započnete vožnju. Ono što je kod toga kako funkcioniše Car Go veoma efikasno jeste što naručilac usluge može da pozove vozača ukoliko ima bilo kakvih nedoumica oko adrese.

Opcija “poziv vozača” služi kao dodatna pomoć prilikom lociranja vožnje i dozvoljava vam da dodatno pojasnite svoj položaj. Pored toga, ono što je važno kod toga kako funkcioniše Car Go aplikacija jeste i činjenica da naručilac može da zahteva MINI ili ECO uslugu. MINI usluga se odnosi na klasu vozila koja donosi povoljniju uslugu, dok se prefiks ECO odnosi na naručivanje vožnje od strane vozača sa hibridnim vozilom.

Pored toga, CarGo Beograd aplikacija sadrži profil vozača, sa ličnom fotografijom, registarskim tablicama i prosečnom ocenom vozača, o kojoj će dalje u tekstu biti više reči. Naravno, tu je i naziv vozila, marka i slika samog vozila, kako bi se naručilac usluge lakše snašao ukoliko se nalazi u prometnijem delu grada.

saobracaj na ulicama beograda

Prevoz Car Go - praćenje putanje i obaveštenja na telefonu

Nakon što ste naručili uslugu, prvi slobodni vozač koji je najbliže lokaciji sa koje je usluga naručena kreće ka tom naručiocu. U tom trenutku se na ekranu prati putanja vozača, uz obaveštenja o tome koliko je potrebno da vozač Car Go vozila dođe do vas. Početak vožnje označava poruka na aplikaciji, a sve do željene destinacije putanju možete da pratite putem aplikacije koju omogućava prevoz Car Go.

Nakon što ste stigli na krajnje odredište, na telefon stiže obaveštenje o uspešno završenoj vožnji. CarGo Beograd svojim korisnicima nudi i uslugu ocenjivanja vozača. Ocene idu od jedne do pet zvezdica, u skladu sa tim koliko je naručilac usluge zadovoljan vožnjom i samim vozačem. Najviša ocena pomaže i prilikom odabira vozača, a ceo sistem se zasniva na međusobnoj korekciji koja dovodi do bolje usluge.

Pored toga, Car Go Beograd blokira vozače koji imaju niske ocene i time štiti svoje korisnike. Nakon što se vožnja završila i nakon što je naručilac usluge ocenio vozača u skladu sa svojim impresijama o vožnji, stiže vam obaveštenje ili mejl u kom piše tačan iznos koji je skinut sa vaše platne kartice

Car Go Beograd cene - procena iznosa za odabranu putanju

Kada je u pitanju Car Go Beograd cene prevoza se pre samog naručivanja vožnje pojavljuju u vidu procene iznosa za odabranu putanju. Ukoliko niste sigurni koliko će vas koštati put od kafane na Vračaru do splavova na Novom Beogradu, potrebno je da izaberete opciju “Procena cene” i da utvrdite potencijalni iznos za željenu destinaciju.

Procenjena cena često varira između najniže i najviše moguće vrednosti, pa je konačan iznos uglavnom na sredini te dve cene. Ipak, prednost koju Car Go Beograd cene prevoza nude jeste izuzetna povoljnost i transparentnost prilikom naplate usluge, kao i same procene cene. 

CarGo Beograd nudi opciju otkazivanja usluge, koju naplaćuje 150 dinara, ali tek 5 minuta nakon što je vozač stigao na lokaciju. Utvrđen cenovnik propisuje da se start naplaćuje 61 dinar, kilometar 59 dinara, a da se minut vožnje naplaćuje šest dinara. Važno je pomenuti da je minimalna cena Car Go vožnje 289 dinara.

Tu je i činjenica da se usluga ne naplaćuje kešom, kao i to da CarGo Beograd svoja vozila redovno održava i da je prosečna starost automobila manja od dve godine. CarGo Beograd ne pravi razliku u ceni između dnevne i noćne tarife, pa je tako bez obzira na doba dana i noći cena usluge ista. Car Go prevoz u Beogradu svoje usluge nudi u sklopu pet friendly inicijative, pa su i kućni ljubimci poželjni saputnici. Ta usluga se ne naplaćuje dodatno. 

Ukoliko planirate izlazak i tražite najluđi provod u gradu, uz Beograd noću rezervišite svoje mesto u najboljim prestoničkim klubovima, diskotekama i pabovima. Provod do kasnih sati i uživanje u sjajnim lokalima je lakši ukoliko znate da uvek postoji način da kući stignete bezbedno, čak i ukoliko nemate dovoljno keša kod sebe.