Kolumne, vesti

Cipele otkrivaju vašu ličnost - 1. deo.

Idemo na jedan brzi eksperiment: Pogledaj odmah u svoje cipele!

Šta nosite, sandale? Sjajne. dobro ispolirane cipele? Visoke štikle, ili neke ravne patike malo odrane sa strane i po rubovima? Šta god da je vaš izbor, ovaj eksperiment pokazuje da stvarno možete svašta da naučite o osobi na osnovu njene obuće. Možemo reći da stil, vrednost, boja i stanje obuće može da otkrije emotivne, psihičke i druge osobine ličnosti samog vlasnika.

Jednostavno, pogledaću ti u obuću i saznaću kakav si. Ironično zar ne? Ali istinito..

Dragstor Play cipele

Stvar kojoj dame ne mogu da odole su svakako cipele. Dok su nekima one prava opsesija i fetiš, drugi ih kupuju iz potrebe, ali bez njih se definitvno ne može! Evo šta vaša omiljena obuća otkriva o vašoj ličnosti.

Ravna obuća

Vi ste jedna od onih devojaka koja preferira ravno i po prirodi ste jako slatke i drage. Malo ste povučene u sebe i jednostavno niste skloni eksperimentisanju. Na prvom mestu vam je udobnost, a na poslednjem ili nije uopšte, sama moda. U ovu kategoriju spadaju i devojke koje se kunu u patike. To su sportski tipovi koji znaju šta žele i šta vole, i apsolutno ih ne interesuje tuđe mišljenje kad je o modi reč.

cipele

Čizme - bajkerske

Vi ste jedan veliki avanturista, zar ne? Na prvi pogled delujete grubo, neukrotivo i nije vam lako prići, ali kad vas neko malo bolje upozna, upozna i dragu osobu koja se krije iza tih metalnih lanaca i nitni. Po prirodi ste u stvari veoma opušteni, društveni i zabavni.

štikle

Platforme

Već smo svi upoznati sa činjenicom da se stare stvari vraćaju u modu. Jednostavno, ljudi više ne mogu ništa novo da smisle, pa ispadne da nam modni trendovi praktično idu u krug. Mi se ne žalimo, ali se sećam da sam još u osnovnoj školi, što je bila davna prošlost, krala od sestre čizme sa platformom kojima sam se divila. E to su bili dani… I tup - platforme su opet in! Ali, kako za koga… Dosta žena voli da nosi platforme i one su po prirodi jednostavne, samouverene i nezavisne. Neka istraživanja pokazuju da dosta veruju drugim ljudima, što im je često mana, jer iz ljubavnih veza izlaze duboko povređene. Ono što je bitno nagovestiti, jeste da su platforme mnogo udobnije od štikli, a daju isti efekat – duge seksi noge!

4e140f29e4b2c7e47995de641d44ce78

Najzad, visoke štikle

Pa vi ste drage dame, prave zavodnice! Ako stalno nosite visoke štikle, prosto ste rođene zvezde na “crvenom tepihu”. Odišete seksipilom na svakom koraku i gde god da se pojavite. Samouverene ste i sigurne u sebe. Vi ste prava diva!

Naravno, postoji i onaj tip žena koje nose štikle da bi privukle pažnju. To se  ne odnosi na sve pripadnice lepšeg pola, ali većina njih voli da izgleda glamurozno i seksi u čemu im visoke štikle itekako pomažu.

Kafana Ona Moja

Neki bi rekli da je u visokim potpeticama nemoguće biti siguran u sebe, jer svaki korak je borba za preživljavanje. Ali da se razumemo, da je Bog hteo da žene hodaju u ravnim cipelama ne bi izmislio “Manolo Blahnika” i "Christiana Louboutini”! Ovo će ponoviti sve trendseterke na povratku sa žurke koju su provele na štiklama od 10-12 cm, odlučne u nameri da ih ne skidaju sve dok ne uđu u sigurnost svog doma. Jednostavno, život u štiklama je drugačiji od onog u ravnim cipelama. One ne pružaju samo dodatne centimetre, već pomažu kod stava, samopouzdanja i pružaju osećaj ženstvenosti.

Zato drage naše čitateljke portala beogradnocu.com, kad je noćni provod u pitanju, znate šta vam je činiti. Štikle, štikle i samo štikle!

Nastavlja se…

 

beogradnocu.com