Kolumne, Magazin, vesti, Život

Majkl je iskreno pokušao da ubedi svoje srce da bi trebalo da mrzi bivšu suprugu. Međutim, ona je toliko dobra osoba da njegovo srce nije prihvatilo nijedan od argumenata. Zbog toga mu je, ipak, drago što će je zauvek voleti – makar samo kao prijatelja.

Kako biste se osetili kada bi shvatili da se u jednom trenutku definitivno i zauvek završilo jedno važno poglavlje vašeg života?

Upravo to se dogodilo Majklu Šerširu, a ovo je njegova priča:

"Pa, danas se naš dvadesetogodišnji brak okončao u sudnici 2D", počinje Majkl svoj najnoviji blog. "Da budem iskren, bilo je nadrealno."
Kako Šeršir objašnjava, dugo je strepeo od trenutka kada će on i njegova supruga staviti tačku na svoj brak. Međutim, kada je taj momenat došao, bilo je… podnošljivo.

"Jednom sam pročitao nemačku poslovicu koja glasi: ‘Strah čini vuka većim nego što jeste'”, piše ovaj bloger, ističući da se dugo plašio života bez svoje supruge.

"Ti si bila jedina konstantna osoba u mom životu. Zapravo, duže nego bilo ko drugi. Ti si glas u mojoj glavi. Zato bih voleo da ti kažem nekoliko stvari ovog prvog dana naše nove veze."

1. "Ti zaslužuješ nagradu jer si izdržala 20 godina pored čoveka kao što sam ja." Majkl priznaje da s njim nije lako biti – on spava malo, rizikuje, zbija šale u bukvalno svakoj situaciji i po svaku cenu želi da ostvari svoje (ponekad sulude) planove. Zbog svega toga, njegova bivša supruga uvek je morala da radi stvari koje nije očekivala i bila je uvučena u avanture kojima se nije nadala. "Zbog toga se izvinjavam", piše Šeršir.

2. "Statistički, ovo je dobra odluka". Majklova duhovita crta nije izostala ni u ovom pismu – on podseća svoju bivšu suprugu da se 50 odsto brakova završava razvodom, a druga polovina smrću, zbog čega mu se čini da njihov izbor ipak nije loša ideja.

3. "Ti si NEVEROVATNA mama". Najljepša stvar u vezi s Šerširovom bivšom je njena ljubaznost i ljubav koju oseća prema njihovoj zajedničkoj djeci. Ona nikada neće, veruje Majkl, znati u kojoj meri je on učio od nje sve što je primenio kao roditelj. "Ti nekako izdišeš ljubav, a oni je udišu."

4. "Želim da budeš sretna". Veći deo svog života, žena kojoj je upućeno ovo pismo morala je da se nosi s poteškoćama koje su se javljale u braku. Sada će konačno biti spokojna i sretna, nada se njen bivši suprug.

5. "Čisto da znaš, ponovo bih oženio tebe… čak i kad bih znao da će se opet završiti ovako". Nakon dvadeset godina pored takve osobe i troje predivne djece, izbor bi uvjek pao samo na jednu ženu, priznaje Majkl.

6. "Moraš da se kloniš sajta WebMD". Glavobolje su retko simptom raka mozga, podseća Šeršir svoju bivšu suprugu.

7. "Ne možeš me naterati da prestanem da te volim". Majkl je iskreno pokušao da ubedi svoje srce da bi trebalo da mrzi bivšu suprugu. Međutim, ona je toliko dobra osoba da njegovo srce nije prihvatilo nijedan od argumenata. Zbog toga mu je, ipak, drago što će je zauvek voleti – makar samo kao prijatelja.

8. "Uvek ću biti tu da ti pomognem na bilo koji način…"… jer Majkl je njen fan. Kako priznaje, uvek je to bio.

9. "Naš razvod me je naučio jednu stvar: da sam znao da ćemo za 20 godina ovako završiti, radio bih više čučnjeva". Ovaj bivši suprug priznaje da veruje da će izlaženje i upoznavanje novih žena, ipak, biti zabavno i zanimljivo, ali ne veruje da će uskoro imati previše sastanaka.

10. "Nisam glup. Znam da žena poput tebe neće još dugo biti sama". "Tebe je lako voleti", kaže Majkl i obećava da će uvek biti tu da sasluša svoju bivšu suprugu i razveseli je svojim pričama o sastancima na kojima se osramotio. On dodaje da je bila neizmerna čast imati takvu ženu pored sebe čitavih dvadeset godina i da smatra privilegijom to što će mu biti bliska prijateljica do kraja života.

 

Yumama.com/Znamo.ba

beogradnocu.com