Magazin

Da li možete da zamisite sebe kako potežete iz flaše u kojoj pluta mrtav miš, ili pak mumificirani ljudski prst? I to nožni. Verovali ili ne ovakva bizarna pića zaista postoje. Predstavićemo vam neka od njih...

bar-jimmy-woo-pice

Zamislite da umesto osvežavajućih pića koje vidite na slici pijete recimo Zmijsko vino, koje potiče iz Vijetnama. Tamo ljudi veruju da otrov smrtonosnih zmija može da bude razložen ako dovoljno dugo stoji u alkoholu. Postoji takozvana "mešana" verzija koja uz zmiju u flaši podrazumeva ispuštanje i njene krvi. Zmija mora biti u flaši nekoliko meseci.

Vino mladunca miša . Prema mišljenju stručnjaka ovo piće može da služi kao lek kada se osećate loše. Ovo vino pravi se tako što se tek rođeni miševi ubacuju u pirinčano vino i ostavljaju da fermentišu barem godinu dana. Ovo piće se pije u Kini i Koreji.

witch-bar-koktel

Ovako izgledaju divni kokteli koje možete piti u svim beogradskim klubovima. Međutim, možete li da verujete da se u jednom hotelu u Doson Sitiju služi koktel "Kiseli prst" - viski u kom se nalazi pravi mumificirani ljudski nožni prst. Barmeni, radi potpunog ugođaja predlažu konzumentima da dozvole da im prst dotakne usne. Međutim 2013. godine, jedan čovek je progutao prst te je hotelu morao da plati odštetu od 500 dolara.

beogradnocu.com