Kolumne, Razno, vesti

Da li vas partner vara? (prvi deo)

Sumnjate da Vas partner vara. Uočavate jasne promene u vašem odnosu, ponašanju, komunikaciji... Možete to proveriti (i najčešće nedvosmisleno dokazati), ali se nećkate. Jer vas muči pitanje: “Ako se uverim da me zaista vara – sta ću posle tog saznanja“? Ako Vam je lakše da znate, nego da Vas truje sumnja, pročitajte koji su to znaci koji ukazuju da partner nešto krije od Vas.
Po mišljenju sociologa i iskustava stručnjaka bračnog savetovališta, evo na šta da posebno obratite pažnju:

1. Fizičko udaljavanje: nerado provodi vreme s Vama, duže ostaje na poslu, po dve kutije cigareta ide iz dva puta, na ivici je paničnog napada pred svaki vikend ili letovanje.

2. Emotivno udaljavanje: usled ovog provalija se samo produbljuje. Na bezazlena pitanja (kako si?, šta si danas radio?, šta da skuvam za sutra?) šturo i nezainteresovano odgovara, ili se osorno izdere na Vas da prestanete da ga gnjavite glupostima.

3. Totalna apatija: sve što Vam je do skora prigovarao, primećivao, pokušavao da ispravi – iščezlo je. Ne interesujete ga, fokusirao se na nešto (nekog) drugo(g).

4. Skriva svoj mobilni telefon: briše poruke, listu poziva, na prvo zvono telefona gubi Vam se iz vidokruga uočljivo promenjenog izraza lica ili loše odglumljene ravnodušnosti.

5. Duže je na poslu: deset godina radi isti posao, ali odjednom često radi prekovremeno, a zarada ista. Kući se vraća nervozni, premoreni mučenik koji čezne da malo bude sam.

6. Službena putovanja: nije unapređen, ali nakon nekoliko učestalih poziva (zbog kojih iz toaleta ne izlazi), služi se sitnim lažima u kojima ga redovno lovite.

(ima toga još...)

 

beogradnocu.com