vesti

Đaci prikupljaju pomoć za izgradnju srušenih kuća u poplavi.

Pored svih humanitarnih akcija u Srbiji, ekipa našeg portala beogradnocu.com, obišao je učenike srednje škole Artimedia, koji su pokrenuli akciju skupljanja pomoći sa UMS - om, fondacijom ''Novi dan - novi život'' i "Vrh" neformalnom grupom mladih.

DSC_6928-25

- Pre dva dana sakupljena je pomoć namenjena bolnici ''Stefan Visoki'' iz Smederevske Palanke, a napunili smo jedan kamion sa stvarima težim od dve tone. Sad skupljamo za Lajkovac, pošto je i tamo prilično kritična situacija. Deo će ići Opštinskom kriznom štabu, a ostalo pakujemo i te pakete nosimo direktno porodicama od vrata do vrata.

DSC_6938-33

- Radimo preko fondacije "Novi dan - novi život", a pomažu nam svi koji mogu. Uglavnom su to poslovni partneri škole, većinom iz inostranstva, kao i naši lični prijatelji - kaže Isidora, član "Vrha" i deo ove akcije. Ona je dodala da su se priključili i Fond B 92 kao i Udruženje "Roditelj", "Srbija za mlade" i drugi.

DSC_6930-26

Puknt u srednjoj školi Artimedia otvoren je na adresi Bulevar Vojvode Mišića 41 u Beogradu, prekoputa Sajma, a akcija prikupljanja pomoći i dalje traje. Svi humani ljudi mogu svoju pomoć doneti na pomenutu adresu. Kako su nam rekli, u planu je i akcija prikupljanja sredstava za izgradnju domova onim ljudima čije su kuće srušene u poplavi. Mi im držimo palčeve!

 

beogradnocu.com