Kolumne, Ljubav, vesti

Dao vam je klišee kao obašnjenje što vas je ostavio: Evo šta oni znače.
Ostavio vas je! Nešto vam je i natrabunjao o razlozima. Ali, i dalje vam ništa nije jasno! Da li je vaš, sada već bivši, najobičniji skot (ma, šta skot – troskot!), ili treba iz njegove perspektive sagledati vašu dojučerašnju vezu i nešto naučiti iz svega. Koji su pravi razlozi zbog kojih više niste par?

1. Ne želi da bude povređen: čini vam se da ništa gluplje niste čuli. Ali, ako su ga prethodne devojke svojim postupcima ili raskidima povređivale, razumljivo je što je uplašen i što na najgori način hoće da predupredi nešto slično. Poštujte njegov izbor, nije on za vas.

Dao vam je klisee kao objasnjenje sto vas je ostavio.jpg1

2. On bi radije da bude „single“: treba mu večnost da izađe sa vama. Sastanak vam zakazuje samo kad više nema kud, svaka utakmica na TV-u uz pivo, mali fudbal s ekipom iz kraja, ispunjavanje tiketa u kladionici, ma bilo šta...sve je preče od vašeg zajedničkog vremena. Jasno vam je da čovek neće vezu, hoće da je sam i slobodan. Nije taj za vas.

3. Ne vidi budućnost s vama: da,da...i muškarci razmišljaju o budoćnosti. Možda ste mu vrlo zabavni, možda vam se divi iz sto razloga, ali se ne uklapate u njegovu viziju one Prave. Nije on za vas, nađite i vi Pravog.

4. Niste seksualno kompatibilni: njima je seks podjednako važan kao i vama, ali vi imate i druge „adute“ iste ili veće važnosti, a oni nemaju. Ako je sve drugo super, a seks nije – šutnuće vas. I tu nema neke filozofije, nije on za vas, pogotovo što i vama seks mnogo znači.

5. On vas voli, ali ne toliko: počelo je baš dobro, veza je mnogo obećavala, ali s vremenom je nešto počelo da škripi, da bledi. Bolje je tu stati, dok se ništa nije zakomplikovalo. Nije on za vas.

Being left behind

6. Niste na istoj talasnoj dužini: on je hteo ozbiljnu vezu, vi da se lepo zabavljate (ili obrnuto), njegovi prioriteti vama su sporedne stvari, prosto – pogrešna osoba u pogrešno vreme. Nije on za vas.

7. Uzimate ga „zdravo za gotovo“: kakav god da je, on želi nužno poštovanje za ono što jeste i šta radi. Neće da sve u vezi s njim prihvatite kao najnormalniju stvar koja vam prirodno i pripada. Ovo je nepremostiv jaz, mada ne izgleda tako i direktno vodi do raskida. Nije on za vas.

8. Želite različite stvari: vi decu, kuću i psa, on možda isto to, ali ne sutra. Stvari su teže kada vam se afiniteti uopšte ne poklapaju i kraj je neminovan. Prihvatite to kao nužnost, nije on za vas.

9. Super si, ali..: on vas mnogo ceni, za vas ima samo reči hvale, ali nema hemije i šta da se radi. Nije on za vas.

Ovo mogu biti pravi razlozi zašto ste sami, iako ih on pri raskidu nije ni nagovestio. Ostavio je on vas, ali ponavljajte kao mantru da „NIJE ON ZA VAS“, jer kome vi niste izbor – nije on za vas. Idite svojim putem dalje, budite to što jeste, tražite i naći ćete nekog ko je rođen za vas.

 

Foto: www.independent.ie, www.themarkeworld.com, fc07.deviantart.net

beogradnocu.com