Najave, vesti

Dragana Mirković 30 godina na sceni - Setimo se prekretnice u njenoj karijeri.

Dragana Mirković održaće koncert 3. oktobra u beogradskoj „Kombank areni“, kojim će obeležiti 30 godina svoje karijere. Mi vas vraćamo u 1992. godinu do prekretnice Draganine karijere. Setimo se kako je bilo:

Do 1992. godine Dragana je snimila 8 albuma. Na svakom albumu je imala i po više hitova, koji su se uvrstili na listu antologijskih numera. Njena karijera postepeno je išla uzlaznom putanjom, a onda se desila eksplozija. Nakon operacije nosa, kada je ispravila devijaciju i estetski doterala nos, Dragana se vraća na scenu u punom sjaju, sa 13 novih pesama. Tada, njenu karijeru u potpunosti preuzima estradni mag Raka Đokić, koji je u Dragani prepoznao multitalentovanu zvezdu.

Dragana_'93_poster

Dragana je objavila deveti album po redu, prvi put za produkcijsku kuću ZAM, koji je sadržao isključivo hitove. Na ovom albumu je izostala saradnja sa bivšim članovima Južnog vetra. Dragana je nastavila saradnju sa estradnim dvojcem Marinom i Futom, koji su joj napravili pre svega jedan antologijski hit "Pitaju me u mom kraju", a zatim i pesme "O, da li znaš", "Dobro jutro, dobar dan", "Žensko srce"... Prvi put kao autor na albumu se pojavljuje i Zlaja Timotić. Zajedno sa Vesnom Petković uradio je hit pesmu "Umirem majko", koja je jedna od najpopularnijih numera naše scene ikada.

Još jedan novi saradnik, koji ujedno na ovom albumu čini i svoje prve estradne korake, jeste Dragan Brajović Braja. Zajedno sa Zlajom, kao tekstopisac, uradio je Dragani hitove poput "Dve sudbine", "Sedmi dan", "Da, da, da"... Njihova saradnja se nastavila i u narednom periodu, da bi bila prekinuta 2003. godine. Pored svih navedenih, kao saradnik se prvi put pominje i pevač Beki Bekić, koji je radio kompoziciju za pesmu "Moralo je leto proći", kao i kompoziciju i tekst za "Dolaze nam bolji dani", po kojoj Draganini fanovi, popularni Lučići, i nazivaju ovaj njen album.

Album je 7 puta odštampavan. Te godine prvi put u saradnji sa Politikom se prodavala i kaseta na njihovim kioscima. Izašla i ploča, jer je pokojni Raka Đokic morao upravo ploče da šalje radio stanicama jer nisu imale cd plejere. Vreme inflacija i embrargo, a album Dragane Mirković se prodaje u velikom tiražu.

Ovim albumom su se Dragani otvorila još jedna vrata uspeha. Nizali su se koncerti, nagrade, priznanja, putovanja... A ono pravo je tek trebalo da sledi - prvi jubilej. Treba istaći da je Dragana te godine imala veliku turneju gde je u nepunih mesec i po dana imala 34 koncerta. Turneju je započela sa 4 vezana beogradska koncerta u Domu sindikata krajem marta 1992. godine.

523411_10151142807492083_931060307_n

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com