Najave, Poznati, vesti

Dragana Mirković - 30 godina na sceni: Setimo se prvog jubileja.

Dragana Mirković održaće koncert 3. oktobra u beogradskoj „Kombank areni“, kojim će obeležiti 30 godina svoje karijere. Setimo se kako je bilo na njenom prvom jubileju.

Dragana je 1993. godine proslavila 10 godina na estradi. Čast da objavi deseti album tada najpopularnije i najtiražnije jugoslovenske pevačice imao je opet ZAM. Dokaz da je Dragana bila obožavana i u ratnom periodu jeste taj što je njena kaseta koštala tadašnjih 10 maraka, dok su kasete ostalih pevača koštale samo 5. Ni tako drastična razlika u cenama nije sprečavala ljude da i dalje kupuju Draganine kasete. Iako su mnogi opet mislili da Dragana nema nikakve šanse da nadmaši uspeh prethodnog albuma, od 12 novih pesama, 12 su bile hitovi. To je bilo dovoljno da se Dom Sindikata napuni čak 11 puta. I na tim koncertima Dragana je unela jednu svetsku inovaciju, koja je publiku ostavila bez daha - umesto klasičnog mikrofona, Dragana je zapevala koristeći bubicu, zahvaljujući čemu je mogla da izvodi plesne tačke na podijumu i pruži svojoj publici sav onaj užitak, koji nisu mogli videti na koncertima drugih domaćih pevača.

dragana mirković (1)

Svaku pesmu na ovom albumu pratio je i spot, osim pesme "Ljubav kad je prava". Dragana na ovom albumu obnavlja saradnju sa Pericom Zdravkovićem i Žanom, nastavlja saradnju sa Zlajom i Brajom, dok saradnja sa Marinom i Futom izostaje. Svoj autorski debi, a istovremeno i veliki uspeh beleži i Ljiljana Jevremović, koja je napisala tekst za pesmu "Vetrovi tuge" i tako sebi otvorila širom vrata u svet tekstopisaca. Prvi put se i kao autor Draganinih pesama pominje i Stevica Simeunović, koji je napisao "Ne pada mi na pamet". Stilski, album obiluje različitim žanrovima, od klasičnih dvojki, kao što je pesma "Zaboravi srce", preko moderne folk muzike, poput "Kad za tobom umrem ja", "Pitam svoje srce", "Vetrovi tuge" i "Do poslednjeg daha", do pravih pop i disko pesama poput "Biću njegova" i "Halo dragi". Po prvi put u svojoj karijeri Dragana obrađuje inostranu pesmu, i to tursku - "Baš tebe volim ja".

dragana mirković (3)

Za čak četiri pesme spotovi su snimanu na Kipru - "Mnogo sam te poželela", "Pitam svoje srce", "Tebi ljubav meni bol" i "Kad za tobom umrem ja". Međutim, pravu revoluciju u spotovima, Dragana je napravila sa pesmom "Biću njegova". Spot je zamišljen kao jednostavna radnja, u kojem je Dragana obučena u belo, a iza nje je plesna grupa, koja sa njom izvodi različite pokrete na stolicama. Upravo zbog ovog spota Dragana je prozvana srpskim Majkl Džeksonom. To je bio i jedan od razloga koji je Draganu doveo na stranice teen časopisa "Huper".

dragana mirković (4)

Kada se sve sabere i podvuče crta nakon godinu dana od objavljivanja ovog albuma, može se reći samo jedno - Dragana je opet pomerila granice. Trkala se sa samom sobom! Valja istaći da je i ove godine Dragana imala skoro dvomesečnu turneju u Srbiji u kojoj je obišla više od 40 gradova, a pojedinim danima u 3 navrata održala je i po dva koncerta dnevno.

dragana mirković (5)

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com