vesti

Dragana Mirković: Novo poglavlje u životu i 20 godina karijere.

Još dve nedelje nas deli do velikog solističkog koncerta Dragane Mirković u Kombank Areni. Koncert koji se održava 3. oktobra obeležiće 30. godina njene karijere.

Na proleće poslednje godine 20. veka objavljen je i 16. po redu Draganin album, po prvi put za produkcijsku kuću "Komuna" sa kojom je Dragana potpisala petogodišnji ugovor. Međutim, ono što fanovi nisu ni slutili, a to je da će posle ovog albuma uslediti četvorogodišnja medijska i diskografska pauza. Dragana se udala za Tonija Bijelića i rodila dvoje dece - Marka i Manuelu.

Od autora, na ovom albumu dominiraju Perica Zdravković, Dragan Brajović Braja i Zlaja Timotić. Noseća pesma na albumu jeste obrada "Sama", koja se izdvojila kao najveći hit sa ovog albuma i spada u Draganine najveće hitove. Spot za ovu pesmu sniman je u Sahari i prati ga neobična radnja. Kako za pesmu "Sama", tako i za pesmu "Ja uspomenu čuvam" je snimljen spot u Sahari. Obe pesme je uradio Braja. Posebna pesma na albumu koja se izdvaja, a u pop maniru, jeste pesma "Nemam ja milion sudbina", za koju je odgovoran Branislav Samardžić, koji već neko vreme na Draganinim albumima odradi minimalno jednu pesmu, koja bude slušana ili čak i hit. Za pesmu "Ostani" je napravljen spot od snimaka sa Draganinog uspešnog posleratnog koncerta u Tuzli. Promociju ovog albuma Dragana je zamislila kroz spotove, zbog čega se i odlučila za produkcijsku kuću "Komuna" iako su svi očekivali da je ponovo vide u Grandu ili PGP-u. Ipak, svoje pesme je uspešno promovisala i na RTS-u i na Pinku. I na ovom albumu Dragana je ostala verna svom stilu da uvek u nečemu bude inovativna, pa je tako svoje obožavaoce iznenadila neobičnim oblikom kompakt diska i tako postala jedina zvezda koja u svojoj diskografiji ima CD, koji nije štampan u klasičnom okruglom obliku. Umesto da dobiju vesti o novim pesmama, fanove je iznenadila vest o Draganinoj udaji, zbog čega je napustila Srbiju i preselila se kod supruga u Beč, gde je rodila dvoje dece. Tamo je počela da gradi i živi svoj život, kako ona to voli da kaže, kao u bajci. A za to vreme javnost se bavila njenim iznenadnim odlaskom i njenim izabranikom - ko je on, čime se bavi, i neizbežnim pitanjem - hoće li Dragana pevati i dalje?

Dragana Mirković

Daleko od očiju javnosti, Dragana je započinjala novo poglavlje svog života i to onim što je dugo tražila i o čemu je maštala. Ljubav. A Draganina publika nije ni slutila kako se emotivno osećala tih devedesetih o čemu je ona tek 2004. godine progovorila: “Imala sam sve, a nisam imala ništa. Intenzivno sam razmišljala o tome kako da napravim perfektnu karijeru, a o ljubavi uopšte nisam vodila računa. Dobijala sam bolesnu ljubav koja me je sputavala u svakom pogledu, svaki put kada sam se budila, već posle deset minuta sam želela da me nema. Onda sam počela da se kajem zbog svojih poteza, ogromnom brzinom sam gubila tlo pod nogama i znala sam da me očekuje žestok pad. Tog momenta, u trenutku kada sam već bila na ivici ambisa, progledala sam, znala sam šta mi je činiti. Odlučila sam da sve to odbacim i da život u čistilištu zamenim istinskim rajem”. A nove pesme??? Biće ih, ali malo kasnije…

Četiri godine nakon povlačenja sa scene zbog osnivanja porodice, Dragana Mirković objavljuje nov album pod nazivom "Trag u vremenu". Novi album bio je poklon i posebno obraćanje svojim fanovima i nekako pun simbolike. Jedan od razloga zašto je Dragana snimila ovaj album je obeležavanje 20 godina estradnog postojanja. Međutim, kako ona to kaže, glavni krivac za sve je bio upravo njen suprug Toni Bijelić, koji joj je rekao: "A zamisli da ti više nikad ne zapevaš...". Kako ona reče, osetila je neki čudan osećaj i dobila želju da opet snima. U februaru mesecu na televiziji se zavrtela reklama za pesmu "Evo, dobro sam", kojom je započeta promocija ovog albuma. Tekst za pesmu je pisala Vesna Petković, koja je sad već bila nezaobilazni saradnik na Draganinim albumima, dok se kao kompozitori prvi put potpisuju Aleksandar Kobac i Marko Kon. Za ovu pesmu je ubrzo urađen i spot, i to jedini spot koji je pratio promociju albuma. Spotovi za druge pesme su urađeni znatno kasnije. Pesma "Evo, dobro sam" biva među top 10 najslušanijih pesama te godine, kao i pesma "Tamo gde je milo moje". U pitanju je obrada, za koju je tekst radio Dragan Brajović Braja. Ovo je jedina pesma na kojoj Dragana i Braja sarađuju, istovremeno i poslednji put da sarađuju. Naime, Braja je za ovaj album ponudio Dragani nekoliko pesama, za neke su i snimljene demo verzije, ali zbog nesporazuma pregovori su pali u vodu i pesme su završile kod drugih pevačica, koje nisu napravile hitove od tih pesama. Pesme “Fobija”, “Rodjendan”, “Preživeću” i “Trag u vremenu” po misljenju Draganinih fanova spadaju u pesme koje su godinama kasnije našle put do publike. Pored novih pesama, Dragana je publiku iznenadila i potpuno novim i neprepoznatljivim imidžom, jer je svoju prepoznatljivo crnu kosu prefarbala u crveno. Iako joj je ta frizura odlično stajala, fanovi su insistirali da vrati staru boju kose, po kojoj je pamte. Uspeli su, ali tek nakon nekoliko godina...

Dragana Mirković

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.200 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.500 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.700 dinara (parter), 2000 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.2500 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.500 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.300 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com