Poznati, vesti

Dragana Mirković pravi muzej o sebi!

Za one koji nisu upućeni, pevačica Dragana Mirković živi u mestu Ebenfurt, u Austriji i to ni manje, ni više nego u dvorcu. Kako prenosi austrijski časopis “Kosmo”, Dragana planira da u delu dvorca napravi muzej i to o sebi i svojoj bogatoj muzičkoj karijeri. U muzeju će se nalaziti celokupna Draganina diskografija, kao i brojna priznanja i nagrade koje je dobila za svoj humanitarni rad. Posetioci će biti u mogućnosti da slušaju i gledaju sve Draganine spotove, kao i nastupe, u audio-vizuelnom delu muzeja.

Kako prenosi “Skandal”, ona kaže da, iako je dvorac vlasništvo supruga i nje, svesni su odgovornosti koju s ovim dvorcem imaju. “Osim što smo pazili da sve zadrži svoj stari duh, skupljamo sve stare slike dvorca, stare beleške, vredne stvari pronađene u dvorcu. Mislim da je najbolje rešenje muzej kojim ćemo svima omogućiti da uživaju u ovom dragulju”, dodala je Dragana.

Inače, dvorac Ebenfurt, koji je od 2010. u vlasništvu Dragane Mirković i njenog supruga Tonija Bijeljića, prvi put se spominje 1160. godine, kada se sastojao od samo jednog tornja. Danas ga krase četiri tornja visine 35 metara, a dvorac ima 12.000 kvadratnih metara.

 

beogradnocu.com