Najave, vesti

Za novu kraljicu folk estrade, Draganu Mirković, cela 1991. godina bila je turbulentna. To je bila godina uspeha i velikih promena. Nakon nesuglasica, Južni Vetar napuštaju Dragana Mirković, Perica Zdravković i Sava Bojić. Perica sa Savom Bojićem osniva orkestar Žar koji je bio više nego voljan da isprati novi Draganin album.

PGP-RTB, najveća diskografska kuća u to vreme, sa zadovoljstvom objavljuje Draganin novi album ''Dobra devojka''. Ovaj album Dragana prodaje u zavidnom tiražu od preko pola miliona. Pesme poput „Kaži mi sunce moje“, „Umreću zbog tebe“,  kao i „Dobra devojka“ postaju veliki hitovi, a Dragana polako osvaja i mlađu publiku. Od te godine, Dragana dobija nadimak ''dobra devojka''.

Prvi put te godine, Dragana sarađuje i sa Radetom Krstićem uz čiju pomoć izbacuje svoj veliki hit ''Poklanjam ti svoju ljubav''. Ova pesma dobija i svoju remix verziju. U premijernom izvođenju remixa  sa Draganom je na sceni bila i plesna grupa, popularni Đogani Fantastiko, i tako je postala prva folk pevačica sa dance plesnom grupom na sceni. Bila je željna promene i nečeg drugačijeg. Ostvaruje saradnju sa bračnim parom Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom, koji su se pobrinuli da ovaj album dobije još dva hita – "Dobra devojka" i "Dodaj gas". Pošto je pesma bila u rok fazonu, Dragana se uvukla u kožnjak, sela na motor i snimila spot za ovu pesmu kao prava rokerka. Iste godine snima svoj šou-program gde pokazuje da je i vrsna igračica koja ume da peva i na engleskom. Publika se rado seća njenih izvedbi pesama „Lokomotion“ i „I feel the earth move“.

Ohrabrena uspehom ovog albuma, Dragana kreće na još jednu veliku jugoslovensku turneju i obara sve rekorde po poseti gde hiljade ljudi ostaje bez karata van hala. Održava čak 6 solističkih koncerata u Beogradu i uz veliku podršku svog menadžera Rake Đokića kreće na turneju po Bugarskoj gde u proseku ima po 15000 posetilaca na svakom koncertu. Krunu ove turneje čini spektakularni koncert na stadionu “Vasil Levski” gde joj skandira i sa njom peva preko 50 000 ljudi. Tako Dragana postaje zvezda koja uz Lepu Brenu i Vesnu Zmijanac osvaja publiku i van teritorija bivše Jugoslavije. A sve je ovo bio veliki, zvezdani primat “dobre devojke” jer nezapamćeni uspesi su sledili samo godinu kasnije, doduše u izmenjenim okolnostima i novim granicama naše zemlje…

Spremite se da 3. oktobra, od 20h, celo veče budete na nogama, hteli vi to ili ne, jer Dragana Mirković čini i nemoguće! Ne propustite da čujete njene najveće hitove i rezervišete karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com! Pozovite naš korisnički Call Centar, ili rezervišite Online.

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i 2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!