Najave, Poznati, vesti

Dragana Mirković - Sećate li se filma Slatko od snova?

Dragana Mirković održaće koncert 3. oktobra u beogradskoj „Kombank areni“, kojim će obeležiti 30 godina svoje karijere. U iščekivanju spektakla svetskih razmera vraćamo se i prisećamo 1994. godine.

dragana (2)

Prepoznavši u Dragani multitalenat, Raka Đokic je 1994. želeo to maksimalno da iskoristi i da od nje napravi zvezdu svetskog kalibra. Sa tom namerom došlo je do ideje da realizuje film "Slatko od snova", u kojem će Dragana igrati glavnu ulogu. Film priča o mladoj devojci Deni, koja radi kao radnica u McDonald's-u, ali ima želju da jednog dana postane velika zvezda. Za razliku od svih prethodnih filmova, u kojem su glavnu ili sporednu ulogu tumačile poznate folk pevačice, ovaj film je sniman po pravilima najsavremenije zapadnjačke produkcije. Drugim rečima, film je bio ispred vremena tadašnje domaće kinematografije. U filmu je Dragana pevala isključivo pop pesme, većinu na engleskom jeziku. Kako je objavljen i cd sa pesmama nakon premijere, tako je Dragana postala jedina folk pevačica koja ima jedan ceo album na engleskom jeziku.

U toku snimanja filma dogodila se velika tragedija - preminuo je Raka Đokić. U njegovu čast, ekipa je odlučila da se priča realizuje do kraja, ali na kraju nije bilo urađeno kako je Raka to zamišljao. Te godine, Dragana napušta produkcijsku kuću ZaM i uz veliki transfer prelazi u tada najveću produkcijsku kuću PGP RTS za koju u drugoj polovini 1994. godine objavljuje svoj 11. album. Pesme su izazvale pravu revoluciju na srpskoj muzičkoj sceni.

dragana (3)

Promenu muzičkog stila pratila je i vizuelna transformacija, pa je Dragana prvi put pred publikom stala sa ravnom kosom. Na ovom albumu je obnovljena saradnja sa Marinom i Futom, koji potpisuju najveće hitove popotu "Od kad sam se u tebe zaljubila", "Tugo mojih dana", "Opojni su zumbuli"... Za pesmu "Opojni su zumbuli" snimljen je i simpatični spot, sa autentičnom koreografijom, koja je među klincima bila omiljena. U ovom spotu Draganu prate Beba iz Beat Street-a, a svoje vatreno krštenje u javnom svetu imala je i pokojna pevačica Ksenija Pajčin. Na albumu se nalazi i pesma „Za mene si ti“ o kojoj se priča pune dve decenije jer je za ovu pesmu urađen najskuplji spot svih vremena. Ovo je jedini animirani spot u srpskoj muzičkoj produkciji, kojim je Dragana prevazišla sva očekivanja publike i javnog mnjenja. Kao tekstopisac prvi put se pominje i Rade Pajić, koji je zajedno sa Pericom uradio pesmu "Varala bih, varala".

Pored toga što je grupa Beat Street pratila Draganu na koncertima kao njena plesna grupa, frontmen grupe Husein Alijević se prvi put našao i na spisku autora i napisao dance pesmu "Kaži mi". Prvi i jedini put kao Draganin autor se pominje i Aleksandar Milić Mili, koji je napisao remek delo "Nisam ni metar od tebe", što predstavlja i jedno od njegovih prvih ostvarenja u muzici. Promociju ovog albuma je pratila velika turneja koja je oborila sve rekorde. Za samo dve nedelje, samo u Srbiji je Draganu videlo i slušalo preko 100 000 ljudi. Kruna turneje su bila dva velika koncerta u Sava Centru - spoj klasičnog koncerta sa orkestrom, ali i modernog koncerta, po svetskim standardima, sa scenografijom, koreografijom, kostimima i čuvenom bubicom.

dragana (4)

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com