Najave, vesti

Dragana Mirković: Veliki koncert u Pioniru i saradnja sa Grand Produkcijom.

3. oktobra u Kombank Areni, naša velika diva Dragana Mirković, održaće svoj spektakularni solistički koncert, kojim će da obeleži svoj 30 godina uspešne karijere. U iščekivanju koncerta godine prisetimo se 1996. godine i tadašnje Draganine karijere:

Albumom iz 1996. Dragana nije bila puno medijski aktivna i svoje pojavljivanje je svela na minimum i na promociju kroz spotove u koje je devedesetih puno ulagala. Međutim, rešila je da utisak promeni novim koji se pojavio u drugoj polovini 1997. godine objavljenom takođe za PGP. Kao i na prethodnom albumu, među autorima dominiraju Zlaja, Braja i Vesna Petković. Album otvara pesma "Kojom gorom", koju su u tandemu skockali Zlaja i Vesna. Pesma dobro prolazi kod publike, međutim, pravu pometnju pravi pesma "Poslednje veče", Brajino autorsko delo. Pesmu prati vrlo efektan spot, u režiji Dejana Milićevića kojem dolaze do izražaja velike transformacije, kao i Draganine igračke sposobnosti. Ovom pesmom je Dragana još jednom pokazala da je ona ta koja vedri i oblači domaćom scenom i ubrajamo je u evergreen domaće muzike! Još jedan hit iz pera Vesne Petković i Zlaje Timotića jeste pesma "Biće mi kako kad", za koju je snimljen jedan od najlepših spotova u barok-stilu opet u Milićevićevoj režiji.

Dragana Mirković

Pored vrlo efektnih pesama, koje su se našle na albumu, mnogi ocenjuju da je Dragana na ovom albumu najbolje izgledala, a marketing koji pratio album je bio nešto novo. Prvobitno je marketing bio u vidu crne slike, iza koje se čuo refren pesme "Kojom gorom", a zatim su u reklami bili angažovani brojni tadašnji voditelji RTS-a, poput Tamare Raonić, Violete Papić, Žike Nikolića... Po prvi put se kao autor potpisuje i pevač Miroljub Brzaković Brzi, koji je napisao muziku za pesmu "Dolina kestenova". Interesantno je da je pesma u stilu Južnog vetra, što i ne treba da čudi, jer je aranžman uradio bivši "južnjak" Savo Bojić, sa kojim je na ovom albumu obnovljena saradnja nakon 8 godina. Pesma "Dolina kestenova", štaviše, mnogo podseća na najveći Draganin hit "Kad bi znao kako čeznem''. Kruna ovog albuma je bio koncert u beogradskom “Pioniru” pred 8000 gledalaca na kojem Dragana prevazilazi samu sebe. Scenografija, ideje, kostimi, efekti su bili samo deo onog, ali i objašnjenje zašto su Draganu nazivali srpskom Madonom. Bio je to spektakl veliki razmera, pogotovo u ono vreme. Dragana kreće na još jednu veliku jugoslovensku turneju sa koje izdvajamo veoma uspešnu onu u Makedoniji.

Sledeći album se pojavio u januaru 1999. godine čime je Dragana narušila tradiciju objavljivanja albuma na svakih godinu dana. Ovo je prvi i jedini album u Draganinoj karijeri koji objavljeni u saradnji sa Grand Produkcijom, dok je PGP bio glavni izdavač. Kao najpopularnija pevačica, Dragana je bila atrakcija tadašnjih Grandovih emisija i u svakoj je nastupala na samom kraju i to po dva puta, po starom dobrom principu "najlepše dolazi na kraju". Ovaj album je prodat u roku od mesec dana u zavidnih 180 000 primeraka!

Dragana Mirković

Album otvara pesma "U godini", koju je napisao provereni tandem Zlaja i Vesna Petković. Veliki hit na ovom albumu odradio je i Braja sa pesmom "Da li znaš". Pored navedenih albumom je dominirala i pesma Stevice Simeunovića "Još si meni drag" koja je za kratko vreme našla put do publike. Na opšte iznenađenje Draganinih fanova, po prvi put sa Draganom sarađuje i ekipa Dream Team-a, koji su joj uradili pesmu "Nema te, nema". S obzirom da je promociju ovog albuma karakterisalo često pojavljivanje u emisijama Grand Produkcije, snimljena su samo dva spota, i to za pesme "Danima" i "Nema te, nema".

Drugi razlog za ovako mali broj spotova jeste taj što je promociju ovog albuma prekinula NATO agresija na Srbiju u martu 1999. godine. Kako su bile pogođene sve domaće televizije, tako nije ni bilo prilike da pesme dožive neku novu promociju. Negde u to vreme, moglo se primetiti da Dragana se sve više povlači pred nekim novim, agresivnim vremenom i nekim novim pojavama i pravilima koja se uvlače na estradu. A primetilo se i da sve više razmišlja i o svom emotivnom statusu i privatnom životu nezadovoljna određenim stvarima i pojavama u njenom životu o čemu je publika mogla tek kasnije da sazna...

Rezervišete vaše karte preko oficijalnog medijskog sponzora ovog spektakularnog koncerta - beogradnocu.com!

Karte za koncert su već u pretprodaji i kreću se od 1.000 do 2.200 dinara. Naime postoje karte od 1.000 dinara (nivo 400 II kategorija), 1.200 dinara (nivo 400 I kategorija), zatim 1.500 dinara (parter), 1.800 dinara (nivo 200 III kategorija), a tu su i one od 2.000 dinara (nivo 200 II kategorija) kao i  2.200 dinara (nivo 200 I kategorija). Cena karte za fan pit 2.000 dinara. Naravno, za one koji žele da iskuse svaki detalj ovog spektakla, tu je Vip loža.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u gotovini ili preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji ili inostranstvu. Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili rezervišite Online, na najjednostavniji način, ulaznicu za spektakularni koncert Dragane Mirković!

 

beogradnocu.com