Kolumne

Šmeker je u mnogim pisanijama opisan ovako: muškarac koji jednim pogledom osvaja ženu, ima manire, kulturan je i lepo vaspitan. On poštuje ženski rod.  Dobra definicija, nema polemike. Međutim, vremenom se šmekerima nazivaju drugačiji tipovi mušakaraca. Dinja, žena koja na ironičan, sarkastičan i duhovit način na društvenim mrežama opisuje realnu sliku u našoj zemlji, dala je šaljive savete kako danas postati šmeker. Evo šta je ona rekla...

smeker-sa-ribom

Žene vole siugurnost, poštovanje, nežnost... I ti onda prodaješ to. Malo pričaš o nežnosti, pripadanju i te fore, E, kad vidiš da se upecala, tu kreneš malo da razbijaš monotoniju. Nema te 16 dana, flertuješ sa njenim drugaricama. Za sve što ti žena kaže da nije okej ti kažeš sledeće - paranoišeš i posesivna si. Znači ako odeš do prodavnice i nema te 13 dana, a ona ti kaže da se uplašila, ti joj samo ponoviš da je posesivna. Ako provali da si sa njenom drugaricom ti opet reci- umišljaš, posesivna si.

smekeri-leti

I za kraj Dinja je dala glavni savet - obavezno svim njenim drugaricama ispričajte da ste zabrinuti za nju jer je posesivna.

Dinja je moramo priznati duhovita i realna. Koliko puta vam je partner rekao da ste posesivna osoba, iako to možda niste. Nije se javljao danima, a vi ste još više odlepile za njim. Da se razumemo, prave šmekere opisali smo na početku teksta. Ovim modernim, samoprozvanim šmekerima još uvek nismo dali tačan naziv.

Nadamo se da ste na pravi način razumeli šta je Dinja htela da kaže. Ako niste, pročitajte knjigu Vanje Bulića pod nazivom "Šmekeri" u kojoj je opisao najveće šmekere Beograda. Shvatićete razliku!

Sve ponude za doček Nove godine 2017 možete pogledati OVDE.

beogradnocu.com