Magazin

Ako niste znali, vreme je da saznate. Pol dens je zapravo sport koji kombinuje ples i akrobatiku sa gimnastikom! U narodu je ovaj sport poznatiji kao "ples oko šipke" i uglavnom je vezan za žene koje se bave striptizom. Istina, ima logike, ali verovali ili ne, sve više "običnih" žena upisuje ovaj kurs. Razlozi su sledeći...

sipka-2

Prilikom ovakvog treninga telo se oblikuje. Jačaju se mišići, gube se masne naslage. No, to nije glavni razlog. Mnoge žene kreću na pol dens upravo da bi stekle veštinu igranja. Zavodničkog igranja. Obzirom na to da je u Srbiji ovo i dalje tabu tema, mnoge dame kriju od svojih partnera pa i prijatelja da su se odlučile na ovaj korak.

sipka-3

Dosadašnja istraživanja pokazala su da se za pol dens odlučuju uglavnom žene, međutim poslednjih meseci sve je više muškaraca koji izbegavaju teretanu, već se odlučuju za ovaj vid akrobacije. Inače, ako ovaj sport vezujemo za striptiz, evo jedne zanimljive informacije. Prvi snimljeni striptiz datira iz davne 1944. godine a izvela ga je konobarica Betksi Kelerman. Njen nastup izgledao je ovako!

 

Sve ponude za doček Nove godine 2017 možete pogledati OVDE.

beogradnocu.com