Ljubav, Seks, vesti, Žene

G tačka - sve što do sada niste znali!

1. G tačka - Ime je dobila po prvom slovu prezimena dr Grafenberga, koji je tokom pedesetih godina prošlog veka istraživao u ovoj oblasti ženske genitalne anatomije.

2. Iako se o pomenutoj vode mnoge polemike, većina smatra da se radi o zadebljanju na gornjoj strani vaginalnog zida koje je bogato nervima i stoga izuzetno podložno nadraživanju. Međutim, ističe Muški magazin, verovatno se ipak radi o mestu preko koga može da se stimuliše prostata koja, iako manja nego kod muškaraca, takođe okružuje ulaz u uretru kod žena.

3. G tačka predstavlja izuzetno osetljivo mesto kod žena, ali isključivo ako su jako uzbuđene. Ukoliko vam je partnerka na leđima, u tom položaju njena G tačka locirana je oko četiri centimetra unutar vagine, na gornjem zidu. Najjači orgazam žena doživljava ako joj je stimulisana ova tačka.

4. Orgazam G tačke smatra se ženskom ejakulacijom.

5. G tačku možete direktno stimulisati blagim kružnim pokretima, nežno pritiskajući prema stomaku. Stimulacija se može vršiti i pomeranjem prstiju napred-nazad u vagini čime se dodatno stimulišu i ostali delovi. Bitno je samo pronaći ritam i tempo koji prija vašoj partnerki

 

Foto: dromo.co

beogradnocu.com