Kolumne, vesti, Život

Gde su sve oko vas energetski vampiri. Osećate da u vašem domu vlada nervoza, nesklad, negativna energija! Unesite male promene i pratite efekte. Feng Šui stručnjaci objašnjavaju zašto treba izbaciti ove predmete ili navike iz vašeg doma.

1. Prljava garderoba bačena na pod: pored toga što je u pitanju vrlo ružna navika, na ovaj način odliva se mnogo pozitivne energije iz vašeg okruženja. Kroz te prljave i razbacane čarape, majice i veš otiče u mlazevima sve pozitivno što ste uložili u sebe. Korpa za veš je rešenje.
2. Cipele poređane ispred vrata: nema veze da li su ulazna vrata, od spavaće ili neke druge sobe. To je simbol „energetskog vampira“ , pogotovo ako je obuća prljava. Nađite drugo mesto za obuću!
3. Hrpa starih novina, papira i knjiga: pročitajte novine i bacite ih u đubre. Ako čuvate magazine, i naravno knjige, neka su na policama, a ne po podu i razbacane svuda okolo, jer tako usitnjavaju vašu energiju.
4. Okrnjeno ili naprslo posuđe: donosi lošu energiju, pogotovo u domenu finansija i karijere. Bacite skupo, a okrnjeno suđe i zamenite ga najjeftinijim ali celim komadima, bilo da su čaše, tanjiri ili šerpe.
5. Prazne tegle: u njima je doskora bila hrana (šecer, med, pirinač, začini), a sad stoje prazne u vašoj kuhinji i narušavaju harmoniju vaše porodice. Sklonite ih u podrum!
6. Fotelja ili krevet ispod grede: koliko su grede omiljene dizajnerima i nama – toliko ih se zgražavaju feng Šui majstori. Grede su „otrovne strele negativne energije uperene u onog ko sedi ili leži ispod njih“! Sklonite ih iz svoh doma, ili bar premestite fotelje, sofe i krevete na bezbedno mesto.
7. Skromne porcije hrane na tanjiru: sada je vrlo „in“ da vam na tanjiru veličine kelnerskog poslužavnika posluže par kolutića nečega i ostalu površinu pokapaju nečim. Još vam požele prijatno! Feng Šui ovo smatra posebno nedopustivim jer nedostatak hrane na tanjiru tera svako blagostanje iz vašeg doma. Zato je bolje da uzmete manji tanjir i propisno ga napunite!

Probajte! Sve što je kao vid filozofije preživelo hiljade godina sigurno da u sebi nosi potencijal koji će unaprediti i naš život. Pogotovo što je „popravke“ vrlo lako primeniti.

 

Foto: Paint.net

beogradnocu.com