Najave, vesti

Hitovi legendarne švedske grupe Ace of Base uživo na The Best of 90s Festivalu.

Povodom predstojećeg Festivala Najbolje od 90-ih koji će se održati u Kombank Areni 11. oktobra, predstavljamo vam članicu grupe Ace of Base - Jenny Berggren. Spremite se da čujete najveće hitove legendarne grupe Ace of Base koju su mediji nazivali i ''ABBA devedesetih''.

Švedsku grupu Ace of Base su 1990. godine osnovali Ulf Ekberg i Jonas Berggren da bi im se ubrzo priključile Jonasove sestre Jenny i Malin zvana Linn koje su, u to vreme, još uvek pevale u lokalnim crkvenim horovima u svom rodnom Geteborgu. Nakon godinu dana zajedničkog rada grupa je potpisala ugovor sa izdavačkom kućom Mega Records i objavila svoj debi singl Wheel of Fortune 1992. godine. Do tog trenutka je grupa Ace of Base već započela i saradnju sa Johnom Ballardom - producentom koji je producirao sve njihove pesme, a u većini je učestvovao i kao autor ili koautor.

jenny_berggren

Wheel of Fortune je postala hit u Skandinaviji, a nemačka izdavačka kuća Metronome je potpisala sa grupom ugovor o evropskoj distribuciji. All That She Wants je bio prvi evropski singl grupe Ace of Base i, ujedno, numera koja je zahvaljujući intenzivnom emitovanju na MTV kanalu došla na prvo mesto top lista deset različitih država. U proleće 1993. godine, grupa je objavila svoj debi album za evropsko tržište pod nazivom Happy Nation.

All That She Wants je u SAD objavljena u jesen 1993. i ubrzo je postigla platinasti tiraž započinjući tako niz singlova grupa koji su ostvarili isti uspeh. Jednostavni, melodični Euro-disco zvuk grupe Ace of Base je već nakon izlaska njihovog prvog albuma za američko tržište - albuma The Sign iz 1993. godine, koji sadrži zapravo sve pesme sa albuma Happy Nation i još 4 ranije neobjavljene pesme - postao popularan širom sveta i to podjednako i na radio stanicama i u klubovima. Dva miliona primeraka albuma The Sign je prodato vrlo brzo nakon njegovog izlaska, a singlovi All That She Wants, Don't Turn Around i The Sign su, zahvaljujući mnoštvu emitovanja, omogućili grupi da do kraja 1994. proda više od osam miliona nosača zvuka u SAD što im je donelo čak tri nominacije za Grammy nagrade, među kojima i nominaciju za Najbolje nove umetnike.

Jenny Berggren

Ace of Base su svoj drugi album The Bridge objavili u jesen 1995. godine. Iako je postigao platinasti tiraž već šest nedelja nakon izlaska, album nije uspeo da ostvari multiplatinasti tiraž svog prethodnika. Nakon tri godine pauze, grupa se vratila sa albumom Cruel Summer koji je doživeo sličnu sudbinu. Godine 2000. je izašlo i Greatest Hits izdanje na kome su se našli najveći hitovi grupe i nekoliko remixa.

Nakon nekoliko personalnih promena i izlaska nekih neobjavljenih numera, Ace of Base nastavljaju svoj rad na novim pesmama, a velike hitove grupe će u Kombank areni 11. oktobra predstaviti njihova glavna vokalna solistkinja Jenny Berggren sa svojom grupom muzičara i plesača!

Na predstojećem Festivalu Najbolje od 90-ih nastupiće velike zvezde poput 2 Unlimited, Snap, Technotronic, Ace of Base, Snow, Culture Beat, C&C Music Factory i La Bouche.

Cene karata su: Parter  1790 dinara, Fan Pit  2490 dinara, VIP tribina   2390 dinara, Nivo 200 (I kategorija)  2190 dinara, Nivo 200 (II kategorija)  1990 dinara, Parter 5+1   8950 dinara, Loža   9900 dinara.

Plaćanje ulaznica je moguće izvršiti u kešu i preko računa, bilo da se nalazite u Srbiji ili u inostranstvu. Na svakih kupljenih pet karata i više, beogradnocu.com vrši besplatnu dostavu na teritoriji Beograda. Moguće je lično preuzimanje karata u filijalama beogradnocu.com ili dostava post - ekpresom u Srbiji i inostranstvu.

Pozovite naš korisnički Call Centar 063 33 33 44, 063 34 34 33 ili Online i rezervišite ulaznicu za senzacionalni Festival Najbolje od 90-ih u Areni.

 

beogradnocu.com