Najave, Summer Stage BitefArtCafe, vesti

Humanitarni koncert na letnjoj sceni Bitef Art Cafe-a.

U četvrtak 31. jula u okviru turneje "Blues for the Balkans", u klubu Bitef Art Cafe Summer Stage održaće se humanitarni koncert, na kome će nastupiti Luk Vinslou-King i Ester Rouz.

"Blues for the Balkans" turneja sastoji se iz pet bluz/jam koncerata na kojima će renomirani muzičari iz Nju Orleansa nastupati sa ciljem slanja podrške ugroženima u poplavama i "dizanja svesti" zapadne javnosti o neophodnosti pružanja pomoći nastradalim područjima.

bitef (2)

Prva faza kampanje sastojala se iz četiri humanitarna koncerta koji su u junu održani u Vašingtonu i Njujorku - oni su imali dvojaki cilj: da se hitno prikupe sredstva za pomoć ugroženom gradu Svilajnac u centralnoj Srbiji sa jedne strane, i da se proširi glas o "Indiegogo" nalogu preko koga se obezbeđuju sredstva za predstojeću balkansku turneju. Očekivano sjajan odziv i mladih i starih stanovnika ova dva grada samo je dodatno uverio pokretače da je cilj od 5.000 dolara, koliko je procenjeno da će koštati cela akcija, itekako dostižan.

bitef (1)

Osim toga, dogovoreno je da turneju prati ekipa snimatelja kako bi se zabeležila cela akcija; to će rezultirati dokumentarnim filmom "Blues for the Balkans: The Coming Tide" čije se finansiranje takođe obezbeđuje dobrovoljnim prilozima na pomenutom "Indiegogo" nalogu.

Budite i vi deo humanitarnog koncerta! Besplatno izvršite rezervaciju putem vašeg omiljenog vodiča kroz noćni život prestonice – beogradnocu.com, odnosno putem našeg korisničkog Call Centra 063 33 33 44 ili 063 34 34 33 ili Online. Ukoliko nas budete redovno pratili uvek ćete prvi saznati najnovije informacije u vezi sa noćnim životom Beograda.

 

beogradnocu.com