Beograd, vesti

U prostoru kafane Kod Glumca u ulici Kneza Miloša 77, u četvrtak 24. septembra, sa početkom u 18 časova, biće otvorena stalna prodajna izložba slika Hadži Milene Marije Magdalene Kovačević. Ulaz je slobodan.

izlozba-slika2

Milena (rođena u Lazarevcu) odrasla je u Kraljevu i u mladosti je često pohodila Južnu Srbiju postojbinu svoga oca i taj kraj, njegovu mistiku, trajno je urezala u sebe.

Sa sedamnaest godina odlazi u Nemačku gde nastavlja školovanje, a želja za usavršavanjem vodi je u Pariz gde završava privatnu umetničku Akademiju „ABC“.

Ljubav prema slikarstvu bila je „okidač“ da se upusti u posao galeriste otvarajući sopstvenu galeriju a ambijent galerije je bio inspiracija da nastavi druženje sa svetom mode jer je u galeriji otvorila i školu modelinga.

izlozba-slika3

Sreće se i druži sa Uri Gelerom, Davidom Koperfildom i drugim svetskim iluzionistima, a to joj otvara vrata mnogih evropskih aristokratskih porodica.

Za slikarstvo Milena je uvek nalazila i vremena i snage i inspiracije pa je tako za tridesettri godine aktivnog bavljenja slikarstvom priredila dvadesetak samostalnih humanitarnih izložbi a njena dela se nalaze u preko tridesetak zemalja na svetu. Za svoj rad dobijala je brojna priznanja pa čak i dva državna: jedno Palestine a drugo Ruske federacije.

izlozba-slika

Iskoristite jedinstvenu priliku da se upoznate sa stvaralaštvom slikarke koja svojim delima jasno izražava njen , a i univerzalni, večiti sukob doživljenog-iskustvenog i onog dečijeg duboko potisnutog kod većine nas.

Satkana od doživljenog i sanjnog Hadži Milena Marija Magdalena Kovačević komunicira sa onostranim i kao uspešan ekstraseans i regreso terapeut i kao umetnik.

 

beogradnocu.com