Premijera, vesti

Kafanska premija u srcu Beograda.

U najlepšem delu Beograda, na Vračaru, postoji jedno mesto gde se jede i pije, a kad padne mrak, onda se u duhu starih beogradskih kafana peva i veseli do jutra. To mesto se nalazi tačno preko puta Beogradskog dramskog pozorišta, pa ima i simbolično ime Premijera. Ova kafana sa kariranim stoljnjacima, metalnim pepeljarama i nasmejanim osobljem nudi staru domaću rakiju i vino kome niko ne može da odoli.

Kafana Premijera

Najpre su Premijeru osvojili Vračarci, ali kako to obično biva, dobar glas se daleko čuje, pa su u kafanu počeli da dolaze mladi iz svih delova grada. Četvrtkom, petkom i subotom pored ručka i večere u restoranu, samo nekoliko stepenika niže u prelepom ambijentu stare kafane organizuju se noći o kojima se dugo priča. Posle ukusnih domaćih specijaliteta, red je da se kalorije potroše, a to se lako postiže uz odličnu muziku i naravno odličnu ponudu pića. To sve, i odličnu hranu i kafanske vesele noći, dobijate na istom mestu. Tu se peva i svira "na uvo", a kad noć odmakne i bude bliže jutro, u kafani Premijera svi gosti zajedno pevaju.

Kafana Premijera

Kako dobre stvari treba ponavljati da se lepo zapamte, tako je četvrtkom, petkom i subotom angažovana "Jukebox banda", a poseban ugođaj je četvrtkom. Ovi momci vam najpre osvoje srce najdirljivijim pesmama zabavne muzike, zatim vas malo vrate u prošlost sa starogradskom muzikom i na kraju, kao šlag na tortu, sa ciljem da vas razmrdaju i usreće sviraju se i pavaju naravno narodnjaci. Muzika uz najbolju domaću rakiju, vino i roštilj na ćumur može do jutra da vas potpuno razoruža. Opustićete se kao nikada u životu i postaćete boemi nove generacije.

Kafana Premijera

Međutim to nije sve. Da ova beogradska kafana prednjači u mnogo cemu svakako govori i činjenica da u petak organizuje gledanje fudbalske utakmice Hrvatska - Srbija u pravom srpskom ambijentu uz pićence i mezence.

U kafani Premijera imate priliku da se družite sa već iskusnim boemima, glumcima koji nakon predstave samo pređu ulicu i nastve da prave šou, ali ovog puta bez glume. Vesele se i poznati i anonimni onako kako je to karakteristično jedino ovde na brdovitom Balkanu. Ako ne verujete da ima još ovakvog provoda o kome ste u prethidnim redovima čitali, možete se uveriti već večeras uz muziku benda Jukebox banda. Večeras u pozorištu nama premijere, ali zato ima sto metara dalje. Neka večeras bude vaša premijra u najboljoj kafani na Vračaru, u Kafana Premijera.

 

beogradnocu.com