Kolumne, Razno, vesti

Kako da uslikate savršeni selfie?

Svako voli dobar selfie... Iako dok slikate sebe deluje kao da je prilično jednostavno, i nije baš. Evo par saveta da vam selfie bude savršen.

1. Osvetljenje. Dobro osvetljenje je ključ za svaku dobru fotografiju i podjednako važno za dobar selfie. Najbolje je prirodno osvetljenje i ukoliko možete da budete okrenuti ka suncu, dok ste vi u hladu. Prejako osvetljenje nikako ne valja, kao ni kada nema svetla, jer se nećete ni videti.

2.  Nemojte da koristite ''selfie'' kameru. Većina koristi kameru sa telefona dok slika selfie, i to prednju kameru da mogu da se vide. Međutim , prednja kamera skoro ni na jednom telefonu nije tako dobra, kao zadnja. Gledajte objektiv, ne ekran!

3. Okruženje. Povedite računa dok slikate selfie kakvo vam je okruženje, tj. šta će još da vam bude u kadru. Potrudite se da fokus bude samo na vama.

4. Osmeh. Nemojte se pućiti, niti keziti, trudite se da imate prirodan blagi osmeh na licu.

5. Ugao. Veoma bitno za dobru sliku je i dobar ugao. Nemojte da držite kameru iznad ili odozdo, pokušajte da vam kamera bude u ravni sa licem.

6. Slikajte više slika. Sve u vezi sa selfijem treba da bude umereno, sem broja slika. Slikajte što više, jer neka slika može da vam bude mutna, na sledećoj oči mogu da vam budu poluzatvorene itd...

7. Budite samouvereni i zabavite se. To je samo slika, ne nauka. Budite samouvereni i zabavite se dok slikate selfie.

 

beogradnocu.com