Kolumne, vesti

Kako najbrže preboleti raskid.

Svima se to dogodilo, bar jednom! Da vas napusti osoba koja vam mnogo znači u životu i sa kojom ste mislili da podelite sve svoje snove i planove za budućnost, ali dalje više nije išlo. Došlo je do tačke zasićenja i "puklo je"... Stručnjaci kažu da bez obzira na sve ipak ne treba očajavati. Raskid, koliko god bolan bio ipak je samo sastavni deo naših života i nekada i nužna potreba da bi se nastavilo dalje. Da bi se "prelazni" period lakše preboleo stručnjaci savetuju sledeće.

1. Radite ono što najviše volite

Ovo je idealan period da se posvetite sebi. Koliko god to zvučalo neobično, u vezama često "izgubimo" deo sebe, a ovaj "prelazni" period je idealan da se u potpunosti posvetimo sebi i da radimo stvari koje volimo. Vreme je da se vratimo svojim hobijima, da još koji put pročitamo omiljenu knjigu, da vežbano, pevamo, zapravo da radimo sve što volimo i što nas ispunjava. Tek tada ćemo videti koliko lepih stvari smo zapostavili.

2. Izlazite s drugaricama

Budite iskrene prema sebi, kada ste poslednji put izašle sa svojom najboljom drugaricom, a da niste gledale na sat i čekale da vam on pošalje poruku na mobilni, sad je idealan trenutak da nadoknadite propušteno. Skockajte se i uživajte. To što niste više sa dotičnom osobom nije kraj sveta.

3. Kupite kućnog ljubimca

Malo ljubavi možete i treba da podelite sa nekom lepom životinjom. Prepustite se uživanju i dugim šetnjama koje će vam i te kako prijati i u toku kojih možete na miru da razmislite o svemu što je iza vas i da hrabro krenete dalje.

 

beogradnocu.com