Kolumne, Razno, vesti

Kako ne treba da se ponašate u baru?

Barovi izvlače najbolje iz ljudi, a nažalost ponekad i najgore. Dok je većina večeri zabavna i za goste i za zaposlene, ponekad određena ponašanja gostiju mogu da iritiraju. Tako da bi svima iskustvo bilo bolje, evo par saveta šta nikako ne treba raditi u baru.

1. Ne ostavljajte male napojnice. Nije lako baš izvaliti koliko treba da bude napojnica, ali ne treba biti ni štekara. Naš savet je da ne idete ispod 20% od vašeg ukupnog računa.

2. Ne mašite novcem, da biste privuklu pažnju konobara. Ružno je pre svega. Pokušajte da napravite kontakt očima ili mahnete rukom, budite strpljivi.

3. Nemojte da terate barmena da izabere piće umesto vas. Ovu dana meni pića ume da bude podugačak - imate veliki izbor. Možete da ga pitate za pomoć, ali neka odluka bude vaša.

4. Ne ostavljajte haos za sobom. To ume da izluđuje konobare. Ukoliko jedete grickalice, gledajte da ne rasipate po stolu ili još gore po šanku. Ili hrpu maramica.

5. Ne vređajte barmena/konobara i njegovu profesiju. Ukoliko u nekom trenutku ćaskate sa barmenom, nemojte ga pitati: ''Jel ovo tvoj pravi posao?'' Zvučaćete snishodljivo.

 

beogradnocu.com