Kolumne, vesti

Kako postati ranoranilac?

Iako tako daluje, zaista nije teško da prilagodite svoj bioritam navikama kao što je rano ustajanje. Čak i ako to vaše obaveze trenutno ne zahtevaju od vas, nikada ne znate kada će vam biti potrebno. Evo kako postati ranoranilac:

1. Pripremite se veče pre - Kako transformacija od spavalice do ranoranioca neće biti nimalo laka, možda je korisno pripremiti se veče pre prvog ranog ustajanja - obavite neke zadatke i obaveze koje ne moraju čekati jutro da bi bile urađene.

2. Motivišite se na rano ustajanje - Nije važno šta će biti vaš motivator sve dok funkcioniše i pokreće vas na akciju! Dajte sebi razlog da jutrom osvanete. Nek to bude i obična šoljica kafe, omiljena pesma... bilo šta što će vam rano ustajanje učiniti lakšim.

3. Zdrav san - Istina je da nikada nećete biti ranoranilac, ako nemate dovoljno zdravog sna tokom noći. Vaš organizam mora dobiti dovoljnu količinu sna!

4. Lepota ranog jutra - Ranoranioci znaju nešto o jutru što spavalice nikad nisu imali priliku da iskuse – lepota jutarnjeg vezduha, izlazak Sunca, mir koji prethodi dnevnom haosu... sve su to sitnice zbog kojih vredi ustati ranije, i zbog kojih će vam ceo dan biti lepši i lakši.

5. Pred vama je čitav dan tokom kog ćete moći da ostvarite duplo više planova i želja, i da vam se desi duplo više stvari koje biste sigurno propustili da ste se probudili tek za nekih pet sati.

 

beogradnocu.com