Kolumne, vesti

Kako preboleti raskid u 5 koraka.

Raskid u bilo kom periodu života predstavlja opravdani smak sveta, a onda sve dođe na svoje. Evo kako da ubrzate proces i prebolite raskid sa partnerom u pet koraka:

1. Slobodno tugujte - Nemojte potiskivati da se osećate izdano, ljuto i povređeno. Nemojte se opirati tim osećajima, prihvatite ih i naučite da se nosite sa njima, jer ako to ne učinite, samo će vam biti još teže. Ne bežite od emocija.

2. Ne morate sve kontrolisati - Ne morate i ne možete. Razmišljanje "šta bi bilo kad bi bilo" nije nimalo produktivno. Priznajte sami sebi da je vreme da nastavite i što pre to uradite, to će vam biti lakše.

3. Posvetite se sebi - Upamtite da će tuga koju trenutno osećate proći, ali treba vremena. Nađite vremena i posvetite se aktivnostima koje vas ispunjavaju, a za koje do sad niste imali vremena.

4. Oprostite mu - Najvažniji korak kako biste što brže preboleli raskid jeste oproštaj. Pokušajte oprostiti sebi i bivšem partneru , da ne biste ostali ogorčeni.

5. Donosite pravilne odluke - Nemojte ludovati, opijati se, imati kombinacije, samo da biste mu se osvetili. Vodite računa, i mislite na sebe!

 

beogradnocu.com