Magazin

Za dobar noćni provod svakako da je potrebna još bolja šminka za izlazak sa kojom će svaka devojka biti u centru pažnje. Većini devojaka je veoma bitno kako izgledaju u izlasku, pa šminka za večernji izlazak igra veliku ulogu u samom spremanju za noćni provod.

Večernja šminka pruža mnogo više slobode i kreativnosti, pa je dozvoljeno više sjaja, boje i glamura, što podrazumeva jaču i upečatljiviju šminku u odnosu na dnevnu varijantu. Boje šminke bi trebalo da budu u skladu sa stajlingom, bojom očiju i bojom kose, pa vodite računa o izboru samih nijansi.

Šminkanje za izlazak vrlo često podrazumeva određeno vreme koje je potrebno utrošiti na spremanje. U nastavku teksta smo za vas spremili nekoliko saveta kako se našminkati za izlazak ili kako se našminkati besprekorno za doček tako da izazovete va-va-voom efekat kada se pojavite na vratima bilo kog kluba, kafane ili splava u Beogradu.

Tečni puder kao temelj za šminkanje lica za izlazak

Na pitanje kako se našminkati za izlazak nema tačnog odgovara, ali uz pridržavanje određenih pravila, vaša večernja šminka će nesumnjivo biti glamurozna, dugotrajna i veoma prijatna za samu kožu. Šminkanje za izlazak u neku od mnogobrojnih beogradskih kafana ili klubova podrazumeva nekoliko bitnih koraka, a nanošenje tečnog pudera je osnovni i prvi korak pri šminkanju.

Najvažnije je birati proizvode za šminkanje u skladu sa tipom kože i tu se prvenstveno misli na odabir odgovarajućeg tečnog pudera. Ono što je devojkama vrlo bitno prilikom šminkanja za izlazak je ujednačen ten, kako zbog osvetljenja u klubovima tako i zbog samih slika iz izlaska koje nekoliko dana nakon noćnog provoda surfuju društvenim mrežama.

Postoji više vrsta pudera: tečni, praškasti i puder u kamenu. Kako bi puder lepše ušao u svaku poru i kako bi prekrio sve nepravilnosti na licu, a ujedno i dugo stajao na licu, pre nanošenja tečnog pudera, potrebno je staviti odgovarajuću bazu. Ono što prethodi nanošenju baze je čisto lice, a ponekad je umesto baze dovoljno namazati samo hidratantnu kremu u zavisnosti od tipa kože.

Danas je u svetu profesionalnog šminkanja veoma popularno konturisanje lica, pa se mnoge devojke koje su veštije u šminkanju, često opredeljuju i za ovaj korak prilikom šminkanja za noćni provod. Pored tečnog pudera jedne boje, za senčenje lica koriste se i svetliji i tamniji tečni puderi ili korektori, kao i hajlajteri raznih nijansi, kako bi se istakle sve prednosti i prekrile mane na licu.

Devojka sa braon kosom se smeje

Šminkanje masne kože lica

Ukoliko imate masnu kožu lica, baza je veoma pogodna za šminkanje lica. Naime, devojke sa masnom kožom imaju predispoziciju da im koža lica brže “prosija” u izlasku, što se dešava usled velikih gužvi i vrućine, pa se preporučuje da one pored baze i tečnog pudera na bazi vode, koriste i puder u kamenu ili praškasti puder. Ova dva pudera lepo ujednačavaju ten i matiraju kožu.

Suva koža lica i šminkanje za izlazak

Suvom licu je potrebno manje pudera u poređenju sa masnom kožom. Za suvu kožu je baza nužna, pa se preporučuje da se lice dobro hidrira pre nanošenja tečnog pudera. Devojke sa suvom kožom lica mogu, ali i ne moraju da koriste puder u prahu ili u kamenu. Puderi uglavnom dodatno isušuju kosu, ali vrlo lepo ujednačavaju ten, tako da je izbor isključivo na vama.

Šminkanje očiju za izlazak - najbitniji korak u šminkanju

Kada dobro našminkate oči završili ste pola posla, pa je iz tih razloga vrlo važno znati kako se našminkati prema obliku lica i boji očiju. Šminka za noćni izlazak može da podrazumeva i profesionalno šminkanje, ali to neretko iziskuje određenu količinu novca, pa je mnogo povoljnije odgledati neki makeup tutorial i oprobati se u šminkanju.

Izlazak je prilika za eksperimentisanjem i kada je oblačenje i kada je šminkanje u pitanju, pa se odvažite na jaču šminku i upečatljivije senke. Na oči stavite tamniju senku i šljokice, igrajte se s bojama i nijansama i zasigurno ćete biti primećeni u noćnom provodu.

Mnoge devojke se pitaju kako našminkati male oči, i tu glavnu ulogu ima olovka i ajlajner koji veoma lepo uokviruju i ističu svaku žensko oko, svih boja, tako da je olovka za oči glavni saveznik svake devojke pri šminkanju očiju.

Krejon ili ajlajner u boji veoma lepo uokviruju oko, tako da svaka devojka sa ovakvom šminkom dobija senzualan pogled, a uz malo preciznosti i strpljenja, našminkane oči mogu biti i više nego dovoljan makeup za izlazak.

Danas su veoma popularne veštačke trepavice koje dodatno ističu oči. Uz malo lepka koji se uglavnom dobija uz svake trepavice, pincetu i malo strpljenja, oči će dobiti potpuno novu dimenziju. Maskara je svakako obavezna, a ukoliko neke devojke prirodno imaju duge trepavice, nekoliko puta naneta maskara je odlična za va-va-voom efekat.

Riđa nasmejana devojka

 

Kako našminkati smeđe oči - veliki izbor raznobojnih senki

Smeđe i braon oči su najzahvalnije za šminkanje za izlazak, zato što se uz njihovu boju slažu gotovo sve nijanse senki. Braon boja spada u neutralne nijanse i zbog toga se na kapak može staviti sve - od plave do bronzane nijanse.

Kada je večernja šminka u pitanju, braon oči će se najbolje istaći tamno ljubičastim senkama, kao i šumsko zelenim i maslinasto zelenim, ali i različitim nijansama zlatne i bronzane boje. Devojke sa braon i smeđim očima bi trebalo da izbegavaju hladne nijanse, jer je vrlo verovatno da će im oči izgledati umorno sa hladnim senkama na kapku.

Kako našminkati zelene oči - ljubičasta senka za senzualan pogled

Zelena boja očiju je najređa i ima je oko 2% populacije, pa zelenookim devojkama nije potrebno mnogo šminke kako bi istakle svoje oči. Komplementarna nijansa iz kruga boja za zelene oči je ljubičasta. Ono što je otežavajuća okolnost je to što bi trebalo da se ljubičasta boja senke uklopi i sa podtonom kože.

Ukoliko vam ten kože više vuče na roze, onda su hladnije ljubičaste nijanse idealne kako bi se dodatno istakle vaše zelene oči. A ako vam je ten kože više žućkast, slobodno se opredelite za tople ljubičaste nijanse koje u sebi imaju i malo crvenog podtona.

Uz zelene oči se odlično slažu i bronzane i braon nijanse, koje će delovati kao pravi kontast samoj boji očiju. Kada je u pitanju večernja šminka, idealno bi bilo uokviriti zeleno oko crnim ajlajnerom koji će pogledu dati zavodljiv i senzualan look.

Kako našminkati plave oči - nežne nijanse za zavodljiv look

Sama plava boja očiju spada u hladne nijanse, pa se preporučuje da se za senke biraju boje koje su nešto toplije kao kontrast samoj boji oka. Boja senki koja se slaže sa bojom plavih očiju je smeđa, tako da je najbolje orijentisati se na bakarne, bordo i kafeno smeđe nijanse.

Za šminkanje za izlazak, plavooke devojke se mogu odlučiti i za nešto nežnije nijanse koje će se idealno uklopiti uz boju njihovih očiju, kao što su boje kajsije, roze, boje pudera i slične. Večernja šminka može da uključuje tamne senke, ali isključivo za spoljašnji ugao oka, dok se savetuje da se crni ajlajner potpuno izbegava, a kao zamena za njega da se koriste smeđe nijanse koje će oku dati mačkastu liniju.

Večernja šminka za usne - evo kako se našminkati za izlazak

Večernja šminka dozvoljava jarke boje, pa popularni crveni karmin i dalje drži prvo mesto kada je šminkanje za izlazak u pitanju. U zavisnosti od toga kakav je dress code i povod izlaska, zavisiće i kompletna šminka, pa i sama boja ruža za usana.

Olovka za usta je veoma poželjna, jer čini usta kompletno našminkanim. Poželjno je da olovka bude u boji karmina, jednu ili dve nijanse svetlija ili tamnija, po želji, kako bi lepo uokvirila usne. Osim toga što čini da usne izgledaju punije i veće, olovka za usta sprečava razmazivanje ruža, a neretko može skroz zameniti karmin i naneti se na celu površinu usana kao mat ruž.

Nakon što ste nanele olovku, počnite sa nanošenjem karmina. Savetuje se da karmin nanosite od sredine ka uglu usana. Kada ga nanesete, listićem ubrusa ili toalet papira upijte sav višak karmina sa usana, pa još jednom nanesite karmin. Na taj način ćete doprineti tome da vam karmin stoji na usnama što duže, bez toga da se previše skida i oslikava na čaši.

Metalik ruž

Hit šminka za sezonu 2019.

Beauty predviđanja za ovu godinu donose neke nove trendove koji će svakoj devojci nesumnjivo upotpuniti izgled i učiniti da izgleda veoma zanosno u izlasku . Dok se neki novi trendovi pojavljuju i vrlo brzo nestaju, pojedini trendovi imaju ozbiljnu šansu da opstanu veoma dugo, kao što je trend šminkanja prema horoskopskom znaku. U nastavku saznajte koji su najaktuelniji beauty trendovi šminke za sezonu 2019.

Visoko naneto rumenilo

Visoko naneto rumenilo je novi trend koji praktično predstavlja novi način konturisanja. Ovaj trend u šminkanju podrazumeva jako naneto rumenilo veoma visoko, u predelu iznad jagodica. Bronzer nije trenutno aktuelan, pa su rumenila preuzela njegovu ulogu. Uložite u kvalitetno rumenilo koje odgovara vašem tenu i podtonu kože i nanesite ga šire i više nego inače kako biste stvorili poseban efekat i kako bi vaša večernja šminka bila kompletna i zavodljiva.

Neon šminka za izlazak

Neon vešernja šminka je idealna za izlaske po beogradskim klubovima, zbog odličnog osvetljenja. Velika prednost ovog trenda je činjenica da su mogućnosti neon šminke bezbrojne, tako da se možete opredeliti za bold makeup look koji podrazumeva neon senku nanetu preko celog kapka ili tek malo naneti neon senku u ugao oka i na taj način ostvariti odličan neon efekat.

Ovaj trend je veoma upečatljiv i veoma je pogodan za žurke koje uključuju neonska svetla, jer ovakva šminka dobija svoj puni sjaj pod samim svetlima. Ukoliko ne želite kompletan neon makeup za izlazak, onda probajte neon ajlajner koji savršeno ističe i stavlja akcenat na same oči.

Metalik šminka - ultimativni hit proleća

Metalik šminka je veliki ovogodišnji hit, bilo da je na očima ili usnama. Ovakav način šminkanja se uglavnom vezuje za večernju šminku i šminku za izlaske. Topli tonovi na očima mnogo bolje izgledaju od hladnih tonova, pa kada je u pitanju metalik šminka, birajte boje zlata, bakra ili bronze, jer su ove boje bliže prirodnim tonovima kože, dopunjuju ih i daju očima prirodniji efekat.

Ledene senke za oči je najbolje koristiti kao hajlajter, ali se takođe mogu nanositi na usne umesto sjaja ili karmina. Ukoliko ipak za večernji izlazak želite nešto svedeniji i prirodniji izgled, onda metalik šminku nanesite samo na jedan deo lica. Ako se odlučite za metalik oči na primer, za ten, usne i rumenilo izaberite prirodnije nijanse.

Na kraju šminkanja, ne zaboravite da naprskate fiksator koji će fiksirati šminku kako bi dugo opstala na licu, i bila dugotrajnija i otpornija. Šminkanje za izlazak podrazumeva fiksatore kao obavezan deo šminke. Oni su namenjeni za svež završni izgled šminkanja, pri čemu osiguravaju dugotrajnu postojanost šminke tokom čitavog izlaska.

Šminkanje za izlazak i sama šminka imaju snagu da povećaju samopouzdanje. Velika prednost šminkanja je to što se njome pokrivaju svi nedostaci, a ističe sve ono najbolje. Bez obzira na rutinu u šminkanju, prilikom šminkanja za izlazak uvek probajte nešto novo i eksperimentišite. Putem korisničkog Call centra ili online rezervišite idealno mesto za izlaske u Beogradu i istaknite se zanosnim makeup look-om u svakom noćnom provodu.