vesti

Beli liker šampion među pićima

Beli liker sa ukusom mentol bonbonica, jedno je od najtraženijih pića među ženskom populacijom, malo zbog svog elegantnog i osvežavajućeg ukusa, malo zbog prestiža koji je potvrđen na svetskom takmičenju u San Francisku, gde je osvojio treće mesto.

menthe pastille

Malo koja dama zna da će u gutljaju ledene kraljice popiti i duh francuskog apotekara Emila Giffard-a, koji je još u 19.veku proizveo poslasticu među alkoholnim pićima, mešajući likernu tečnost sa tada najpopularnijim francuskim slatkišem sa ukusom mentola. Ako vam je za utehu, novi liker testirao je na VIP gostima tada čuvenog Grand hotela,koji su se žalili na nepodnošljivu vrućinu francuskog leta.

menthe pastille

Voćni ukusi poput kupine, breskve,dinje,kao i ljubičice preporučuju se damama sa nežnijim karakterom, dok se Rabarbara,Parfait Amour i Triple sec obično nađu u rukama egzotičnih, vatrenih lepotica. Menthe Pastille ili ledena kraljica, jedno je od retkih aromatičnih pića koje možete ponuditi prijateljicama, uneti u krevet dok čitate knjigu u toplim letnjim danima ili ga konzumirati posle vatrene ljubavne noći. U svakoj situaciji nadražiće čela, rashladiti telo i um i uneti duh Francuske u vaše domove.

Iako više žensko piće sa samo 24% alkohola i kremastim ukusom, Menthe Pastille je omiljeno piće ne samo Merilin Monro i Zite Džons, već i mnogih muških zvezda poput Džejmi Olivera, Bred Pita.


O bezbrojnim mogućnostima u pravljenju koktela, koji vrlo često izbacuju čuveni svetski food&bavarage časopisi možemo samo da sanjamo, ali jedno je sigurno: ukoliko vam je stalo do mišljenja vaših gostiju, prestiža i imidža žene od stila i ukusa, nabavite Giffard Menthe Pastille u najmanje tri ukusa i priredite koktel žurku o kojoj će se dugo pričati!

 

beogradnocu.com