Intervjui, Poznati

 Marko Kon: Polako sam počeo da probijam strano tržište, držte' mi palčeve.

Marko Kon je nesumnjivo jedan od naših najinteresantnijih i najtalentovanijih kompozitora i aranžera. Iako je studirao matematiku i elektrotehniku njegova velika ljubav, muzika, ga je odvela na put na kom sada mnogim kolegama kako domaćih, a od skora i inostranim slobodno može da deli lekcije. Kada ga spomenu u javnosti, komentari su razni, bili oni afirmativni ili manje blagonakloni, teško da ćete sresti nekoga ko je prema Konu i njegovom stvaralačkom radu ravnodušan. Radi sinhronizaciju za crtaće, piše muziku za filmove, broj estradnih ličnosti sa kojima sarađuje i njihovu karijeru obogaćuje hitovima se svaki dan povećava. Svira klarinet, saksofon, gitaru, bas gitaru, bubnjeve... Njegov šarm je zaista neodoljiv, voleo bi da uspe u inostranstvu i, kao što je poželeo, mi ćemo mu na tom putu držati palčeve.

beogradnocu: Da li ste ikada zažalili što niste postali elektorinženjer, s obzirom na fakultet koji ste studirali?

Marko Kon; Bilo je trenutaka kada mi je bilo žao, na primer kada sam učestvovao u dizajniranju muzičke sabirnice, tada mi je zafalilo elektroničarskog znanja. I sad mi malo nedostaje, bavim se nekim prepravkama mikrofona....

 beogradnocu:Kako ocenjujete situciju na muzičkom nebu Srbije, gde smo, šta nam nedostaje, kako ocenjujete naše talente, imaju li oni zaista šanse da naprave karijeru u Srbiji?

Marko Kon:Fali nam velikih sistema koji bi se bavili muzičkom indrustrijom. Tako da bi talenti mogli da  budu  talentovani, autori  da stvaraju, a svi da zarađuju. Mi se sada, na žalost, bavimo svim  delovima  plasiranja jednog  muzičkog dela.

 beogradnocu: Kako sa ove distance gledate na vaš nastup na Evroviziji, šta biste promenili?

 Marko Kon:Ja sam veoma zadovoljan svojim nastupom, promenio bih koreografiju, kostimografiju i tako neke sitnice. I dalje mi se više sviđa nastup na Beoviziji od nastupa na Evrosongu.

Marko Kon 1

beogradnocu:Šta vas inspiriše prilikom stvaralačkog rada, da li biste voleli da su i neki drugi žanrovi zastupljeniji kod nas, te da tu, kao autor možete pokazati svoj nesporni talenat?

Marko Kon:Ja imam tu sreću da često radim sa strancima, tako da mogu da eksperimentišem sa raznim žanrovima i stilovima. Takođe radim i muziku za film, pa i tu imam odličan umetnički ventil.

beogradnocu:Na čemu trenutno radite?

Marko Kon: K'o što rekoh, završavam muziku za film "Mali Budo", radim i na sledećim projektima Nataše Bekvalac, Marine Visković, Tanje Savić, Saše Matića, Amar Gileta, Digitalne Drage, Svi Na Pod, Lady Lee & JR the Beast (USA) , Yoya Wolf (GB) i tako to.... A, radim i sinhronizacije crtaća za bioskop. I na Televiziji, naravno.

beogradnocu:Imate li neke zanimljive rituale kojima pribegavate pre ulaska u studio?

Marko Kon:  Pre nego što izađem iz kuće otpevam "Ključevi,pare - telefon, cigare".

Marko Kon intervju

beogradnocu: Šta radite u slobodno vreme, gde izlazite, koje knjige čitate, idete li u pozoriše, imate li neki hobi?

Marko Kon: Najviše volim da izlazim u restorane. (logično), ali nisam gadljiv ni na klubove, kafane, splavove.

beogradnocu: Sa kojim stranim pevačima bi voleli da sarađujete?

Marko Kon:Nisam siguran da mogu da dam precizan odgovor na to pitanje. Polako sam počeo da probijam strano tržište, držte' mi palčeve!

beogradnocu: Ispričajte nam neku anegdotu iz svoje karijere?

Marko Kon: Nekada davno sam jednog izuzetno netalentovanog čoveka terao da peva na rešo.

beogradnocu: Da li smatrate da je mladim muzičarima neophodno muzičko obazovanje?

Marko Kon:Neophodno nije, ali puno pomaže.

KOn 3

beogradnocu:Sa kojim domaćim javnim ličnostima je najteže sarađivati i zašto?

Marko Kon: Pravilo kaže: što uspešniji to lakša saradnja, pa vi sami zaključite.

beogradnocu:Kako vidite sebe za 10 godina?

Marko Kon: Malčice prosed i znatno mršaviji.

beogradnocu: Kako vam se dopada naš portal beogradnocu.com?

Marko Kon: Jedan od najzabavnijih portala na rs nebu.

 

 

beogradnocu.com