Kolumne, Razno, vesti

Momcima pristup zabranjen: Društvena mreža samo za žene.

Postoji samo par rituala manje strašnijih od klasičnih ženskih: njihovih sastanaka i druženja na kojima tračare i imaju dubokoumne razgovore -  bilo da su na klupi u parku uz kafu za poneti ili kafiću uz čašu vina. Susan Johnson, bivši zaposleni u kompaniji Facebook, smatra da su razgovori ovakve prirode prilično stimulativni, bilo da se radi političkim tračevima ili statusu nove veze. Ali zašto žene nemaju online konverzaciju ovakvog tipa? To je inspirisalo Susan da napravi društvenu mrežu, samo za žene, koja se naravno zove women.com.

Susan Johnson smatra da žene prirodno naginju ka društvenim mrežama. Pa zašto onda ne postoji društvena mreža samo za žene? Susan je napustila svoj posao i povezala se za drugaricama sa koledža koje su u već bile u vlastnišvu domena women.com i pretvorila ideju u realnost. Ovo je pre svega zajednica žena koja pomaže ženama. Npr. ako žena pročita intrigirajući članak ona može da priča o tome sa svojim drugaricama ili nepoznatim ženama preko women.com. U suštini ova društvena mreža otvara linije komunikacije između žena, širom sveta.

Women.com je trenutno još uvek u beta fazi i morate da budete pozvani da biste se priključili, ali ako vas zanima o čemu se radi detaljnije možete preko twittera.

 

*Tekst se ni na koji način ne odnosi na osobe sa fotografije kojom je tekst ilustrovan.

beogradnocu.com