Kolumne, Razno, vesti

Način na koji držite čašu otkriva vašu ličnost.

Najnovija istraživanja pokazuju da način na koji držite čašu otkriva vašu ličnost. Postoji 8 tipova ličnosti napravljenih na osnovu toga kako držite čašu pića. Istraživači su analizirali govor tela ispitivača kao i njihovu otvorenost ka drugim ljudima. Oni su napravili sledeće kategorije ličnosti: koketa, tračara, zabavni ljubavnik, stidljivac, ledena kraljica, plejboj, mangup, kavgadžija. Sam način držanja čaše govori mnogo više nego što to mislimo.

1. Koketa. Uglavnom je u pitanju žena, koja drži čašu sa prstima malo ukoso na provokativan način. Ponekad je drži u liniji dekoltea kako bi skrenula pažnju na svoje atribute ili pravi kontakt očima dok uzima gutljaj.

2. Tračara. Uglavnom je žena i ima običaj da je u grupi drugih žena, voli da priča o drugim ljudima i ume da bude kritična. Ima običaj da se nagne preko svog pića da bi bila bliža sagovorniku dok mu govori nešto u poverenju.

3. Zabavni ljubavnik. Mogu da budu i žene i muškarci, vole da piju u većem društvu. Druželjubiv pojedinac, uživa kad je u društvu sa prijateljima i stalno je nasmejan. Pije kratka pića u malim čašama da ne bi propustio nešto. Labavo drži svoju čašu.

4. Stidljivac. Ova osoba je stidljiva, pokorna i drži svoju čašu zaštitnički, ne dozvoljavajući nikome da mu je oduzme. Dlanovi su mu sakreiveni, a piće mu je svojevrsna socijalna štaka: piće mu nije nikad dovršeno.

5. Ledena kraljica. Ovaj tip je uglavno žena koja ima hladan i odbrambeni stav. Piće pije ili iz vinske čaše ili kratke čaše u položaju da odvrati intimnije pristupe.

6. Plejboj. Ovaj muškarac je pun samopouzdanja i veliki je zavodnik. Voli da pije iz dugačke čaše ili flaše, igrajući se sugestivno.

7. Mangup. On je svestan svog izgleda i tip je koji pije uglavnom pivo ili cider. Sklon je da bude arogantan i tako gura čašu od sebe i klati se na stolici dok pije. Teritorijalan je.

8. Kavgadžija. Ovaj ratoboran tip je uglavnom muškarac. Voli velike čaše, koje drži simbolično kao ''oružje''. Drži čašu čvrsto, unoseći se u lice osobi sa kojom priča.

 

 

beogradnocu.com