Magazin, Život

Kineski restorani u Beogradu odlikuju se karakterističnom kuhinjom, a uglavnom i odličnom uslugom i simpatičnim enterijerima. Egzotična kineska hrana, koja je mnogima omiljena vrsta kuhinje, svoje verne fanove stekla je, i nastavlja da stiče širom prestonice. 

Kineski restorani Beograd čine gastronomski bogatijim gradom, koji se odlikuje raznovrsnom ponudom najrazličitijih restorana i kuhinja. Ukoliko ste upravo u potrazi za kineskim restoranom u kome želite da ručate ili večerate, ili entuzijastično kuckate u svoje telefone ili računare “kineska hrana dostava Beograd”, iznenadićete se ogromnim izborom koji postoji kada su u pitanju kineski restorani u Beogradu. 

Istražili smo umesto vas i napravili selekciju najboljih kineskih restorana u Beogradu. U nastavku teksta saznajte koji su to kineski restorani. 

#1 Wok Republic azijski restoran

Kineski restoran koji definitivno zaslužuje da bude na listi najboljih u gradu jeste Wok Republic. Ovaj lanac restorana svoje adrese ima u Tel Avivu i u samom centru Beograda, u Francuskoj ulici. Wok Republic nije samo kineski, nego restoran brze azijske kuhinje, pa ćete u njihovom meniju pronaći jela koja stižu iz različitih kuhinja Azije.

Wok Republic kineski restoran specijalizovan je za spremanje wok jela sa pirinčem i nudlama. Ova jela prave se u otvorenoj kuhinji, što celo iskustvo ishrane u ovom restoranu čini posebno uzbudljivim. Miks mirisa koje ćete osećati i ukusa koje ćete isprobavati, atmosferu u Wok Republicu čini približnom onoj sa šarmantnih azijskih pijaca.

Enterijer restorana osmišljen je na moderan i sveden način. Urban i vrlo interesantan, enterijer u Wok Republic-u mnogima je jedan od omiljenih u gradu! Obavezno posetite ovaj azijski restoran! Kada je u pitanju njihova kineska hrana dostava je dostupna, pa u egzotičnim ukusima možete uživati i u svom domu! 

#2 Kineski restoran Makao 

Kineska kuhinja u svom autentičnom obliku i sa vrhunskim specijalitetima dostupna je u restoranu Makao. Kineski restoran Makao dostupan je na 3 adrese u Beogradu: u centru (Starine Novaka 7a), na Kanarevom brdu (Pere Velimirovića 7) i na Novom Beogradu (Prve pruge 8). 

Svi kineski restorani Makao odlikuju se prijatnom atmosferom, ambijentom uređenim uz inspiraciju kineskim motivima i bojama, i onim najvažnijim - podužim menijem kineskih specijaliteta. 

Kineski kuvari, koji su se zanatu učili na primorskim ograncima Kine, staraju se o tome da svaki obrok u Makao bude spremljen na najbolji i najkvalitetniji način. Kineski morski specijaliteti poseban su adut Makao restorana, a iskusni kuvari pobrinuće se da arome i ukuse obroka na vas ostave nezaboravan utisak! 

Kineska hrana u woku

#3 Luda kuća kineski restoran 

Davne 1997. godine, otvoren je jedan od prvih kineskih restorana u Beogradu. Luda kuća odmah je privukla pažnju svojim veselim nazivom, a stekla verne goste zahvaljujući vrhunskoj kineskoj hrani koju služi u svojim restoranima na dve beogradske lokacije: u Starom gradu (Vlajkovićeva 23) i na Novom Beogradu (bul. Zorana Đinđića 44a). 

Slatko - gorko, sočno - hrskavo, kiselo - slatko… Kombinacije ukusa koje možete probati u Ludoj kući su bezbrojne. Kineski restoran Luda kuća ima meni sastavljen od jela od ribe, piletine, svinjetine, teletine, poslastica i mnogih drugih jela. Dostupan je i vegeterijanski meni, pa će ovde svi pronaći kineski specijalitet po svom ukusu.

#4 Soya kineski restoran

Urbano dizajnirani kineski restoran Soya mnogima je omiljen izbor prilikom odabira restorana kineske hrane u Beogradu. Kineska kuhinja u Soya sos restoranima zaista nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Soya kineski restorani nalaze se na čak 4 lokacije u gradu: na Autokomandi, Bulevaru kralja Aleksandra, Banovom brdu i na Novom Beogradu. Izuzetno dug meni Soya kineski restoran dodatno preporučuje svim ljubitljima ovog tipa hrane. Dostava kineske hrane iz Soye do željene adrese moguća je, i vrlo popularna. 

#5 Azijski restoran Asia Food 

Još jedan restoran sa spiska koji se nije odredio samo kao kineski, već kao azijski restoran, jeste Asia Food, koji u prvi plan ističe nutritivnu i hranljivu vrednost azijske kuhinje. Ni jedan spisak na kome se izlistavaju kineski restorani u Beogradu, ne može da prođe bez Asie!

Enterijer Asia Food-a sasvim je moderno i diskretno uređen, a autentična azijska, pa i kineska hrana koja se ovde nudi preukusna je i izuzetno popularna. Jelovnik Asia Food-a pun je raznolikih i egzotičnih jela, a svako od ovih jela ostavlja jak utisak na prvi pogled, a zatim i zalogaj. 

#6 Kineski restoran Super Vok

Super Vok kineski restoran je restoran brze kineske hrane, čija je ponuda brzo osvojila ljubitelje kineske hrane u Beogradu. Ako želite da pojedete kvalitetnu kinesku hranu u centru grada pred noćni izlazak, ili bilo koji drugi deo dana - ovo je mesto koje ste tražili.

Super Vok nalazi se u Bulevaru kralja Aleksandra 174, kod Đerma, i na Terazijama - u samom centru Beograda. Mada u restoranu možete i da sednete i u potpunosti se prepustite čarima egzotičnih, mešanih ukusa i aroma, odličan je izbor i ako tražite vrhunski spremljenu, ali brzu kinesku hranu koju možete da pojedete s nogu. 

Kad već ne možete da se teleportujete u Kinu, kineski restorani u Beogradu su tu za najukusnie obroke! Među navedenim restoranima sigurno ćete pronaći baš onaj kineski restoran, koji će biti skaldan vašim gastronomskim očekivanjima i preferencijama. Ono što je sigurno je da u svima njima možete probati preukusne zalogaje azijske i kineske hrane

I dok u fast food-u uglavnom ne morate da brinete za mesto, ukoliko Vas privlače nešto otmeniji enterijeri kineskih restorana, kao i ostalih ugostiteljskih objekata u prestonici, znajte da gužva nije retkost u vreme ručka ili večere. Bilo da su vam potrebni tradicionalni, italijanski ili kineski restorani Beograd je grad koji u najvećem broju slučajeva iziskuje rezevaciju za posetu najposećenijim objektima.

Ne dozvolite da ostanete bez mesta. Ukoliko planirate ručak ili večeru u nekom beogradskom restoranu, pozovite Beograd Noću ili prionite na naše online rezervacije! 愉快 (prijatno)!