Magazin, Zanimljivosti

Izašli ste u beogradski klub, kafanu ili na splav i u svom neposrednom okruženju uočavate zanimljivu i atraktivnu devojku. Rado biste joj prišli, ali ne znate kako da započnete konverzaciju.

Donosimo vam najgluplje fore za startovanje u izlascima, pa bi bilo poželjno da ih izbegnete ukoliko želite da prilazak bude uspešan.

"Jel mogu da pozajmim tvoj telefon?" - Situacija se dešava na jednom beogradskom splavu, a konverzacija je izgledala otprilike ovako... On: Jel mogu da pozajmim tvoj telefon? Ona: Dobro, ali zašto? On: Da zovem mamu. Ona: ??? On: Da joj kažem da sam se zaljubio. Možda ova fora i nije toliko loša, ukoliko joj je predhodila neka konverzacija, jer se ovako na prepad devojka oseti pomalo glupo i zbunjeno. Ali definitivno bi najoriginalnije bilo da je rekao da mu je potreban telefon kako bi pozvao korisnički call centar beograd noću portala i rezervisao mesto za njihov sutrašnji zajednički izlazak, ili kako bi napravio online rezervacije za isti.

Fore sa navigacijom - Izvini, jel znaš kojim putem trebam da idem…logična predpostavka devojke u datom trenutku jeste da je momak koji je pita malo zalutao, da nije iz Beograda i da mu treba pomoć sa mapom, dok ne usledi nastavak…da bi došao do tvog srca? Ok, izazvaće smeh u prvom tenutku, ali je realno baš patetična fora.

"Jel ste vas dve sestre?" - Donosimo vam evergrin među glupim forama za startovanje u izlascima. Jedna plava i niska, druga crna i visoka, niđe veze. Ako su sestre onda je glupo da muvaš i jednu i drugu, ali ako su drugarice to je onda već u redu, pa pitaš lepo na početku da proveriš.

Devojke na splavu Port

Fora za izbegavanje, ne znam da li je ikada dala pozitivan rezultat.

"Sviđaš se mom drugu" - Prilazak sa sviđaš se mom drugu (ili drugarici, moderna su vremena) obično vodi do pitanja: Pa što onda on ne priđe? I odgovora: Pa ne može mnogo je stidljiv. I sledećeg pitanja: A šta si ti njegov advokat, hoćemo i tebe na prvi dejt da vodimo? Logično je da se ne radi ni o kakvom drugu, već dečko koji je prišao ispipava teren da li je devojka zauzeta, ili ako nije da li je "tvrd orah" i kako će reagovati na početnu konverzaciju. Mislim da je bolje prići direktno osobi koja ti se dopala bez izmišljanja priče o smotanom drugu.

Neverbalna komunikacija - Kada devojku koja se u klubu nalazi sto do tebe nekoliko puta kao slučajno gurneš ili zakačiš da biste stupili u priču. Prvo što je to ružno, nevaspitano i nedžentlmenski, drugo što nećeš dobiti željenu reakciju sa druge strane. Mnogo je bolje da joj pridržiš vrata prilikom ulaska u klub, privučeš stolicu ili pridržiš kaput dok se oblači. Lepi maniri nikada ne izlaze iz mode, a upravo su beogradski klubovi idealno mesto za pokazivanje džentlemnstva. Nezaboravite da se pokazivanjem džentlmenstva u njenoj glavi već odmah stvara pozitivna slika o vama - i verovali ili ne zamisao potencijalnog dečka koji bi bio pažljiv prema njoj i kada bi izašli u restoran na večeru (takav je ženski mozak); Pritom na taj način nema otvorenog startovanja - već se do komunikacije dolazi prirodno i spontano.

Komplimenti sa godinama - Kad imaš 18 godina izgledaš starije, a kad imaš 30 godina izgledaš mlađe. Meni lično ovo nikada nije bi kompliment, pogotovo kada jedva punoletnoj devojci kažu da izgleda kao da ima 25 godina. Komplimente sa godinama treba zaobići, jer nekome iz dobre namere možete reći da izgleda mnogo starije, nego što jeste, pa se ta osoba može uvrediti, a i dame se ne pitaju za godine. Bolje je u toku upoznavanja pitati nekog koje je godište ili to neposredno "provaliti" iz konverzacije.

Mali signali - Da li je među vama pre tog prilaska bilo nekih "značajnih" pogleda ili dotična devojka sve vreme gleda u telefon i razgovara sa drugaricama. Ukoliko sa nestrpljenjem gleda u displej svog mobilnog ljubimca, velike su šanse da ima dečka, ili da ni najmanje niste njen tip. S druge strane, ako je reč o ovom prvom, to ne mora biti smak sveta, jer se možda taj dečko u tom trenutku loše prema njoj ponaša, ne odgovara joj na poruke, ili se sa njom oko nečega raspravlja i pravi je trenutak da je poput princa na belom konju spaseš od isčekivanja poruke. Ufur može biti sledeći, jel si gledala onaj film na Netflixu o štetnosti društvenih mreža? Ako ti kaže koji ili jesam, ima nade za nastavak komunikacije.

"Da li je dozvoljeno biti toliko lep?" - Da se razumemo svaka žena za sebe misli da je lepa i to nije neka tajna, ali postavlja se pitanje šta sa ovom forom želite da postignete, tj. kakvu reakciju kod ženske populacije da izazovete. Ukoliko devojka sa oduševljenjem odgovori na ovu repliku velike su šanse da je u pitanju narcisoidna osoba. Od većine normalnih i prizemnih devojaka ćete verovatno dobiti pogled u stilu: Daj molim te!? Ili prođi me se, što nikako ne želimo.

Fora sa parkingom - Ovo zapravo mogu biti simpatični i praktični pristupi u upoznavanju između muškarca i žene, bilo da joj pokazujete gde se parking nalazi, ili je navodite prilikom samog parkiranja, a bilo je i situacija kada nepoznati džentlmen uparkira dami auto. Jednom prilikom drugarica je imala dilemu da li sme da se parkira ispred kafane il ne. Momci koji su stajali ispred kafane su je uveravali da slobodno ostavi kola i da tu pauk nikad ne nosi. Tom prilikom joj je baš taj jedan, koji je garantovao za bezbednost njenih kola zapao za oko, pa je nakon višesatnog provoda u kafani, našla poruku zakačenu za brisač sa brojem telefona i potpisom "Čuvar vaših kola". Kasnije se razvilo u jednu lepu ljubavnu priču, ali je svako nastavio da dolazi svojim kolima.

U kafani Sipaj ne pitaj


Poenta ovoga teksta nije u tome da muškarci prestanu da prilaze devojkama u izlasku, već je u tome da prestanu da prilaze za izlizanim forama. Tako da, dragi momci, sledeći put kada se odlučite za izlazak u noćni život imajte na umu da je od glupih fora za muvanje uvek bolje prići osobi koja ti se sviđa iskreno i spontano. Žene vole samouverenost i sigurnost kod muškaraca, a spontanošću se uvek odaje takav utisak, a ne kada nešto naučite napamet pa idete da "izreferišete". Ako nemaš ideju u potrebnom trenutku, uvek joj možeš reći: Ćao, kako se provodiš? A odgovor koji će od nje da usledi će biti mnogo bolji nego kad bi joj rekao: "Jel ti otac poslastičar?!", i otvra ti ulazak u spontanu komunikaciju.

Ako ipak hoćete da budete šmekeri, a da vam fore nisu glupe i izlizane, onda evo ideje kojih je to top 10 rečenica za muvanje na šmekerski način - srećno!