Kolumne, vesti, Život

Najkraća priča na svetu dirnuće vas u srce. Legenda kaže da se mladi i buntovni pisac Ernest Hemingvej našao u društvu kolega kada je izjavio da se odlična i kompletna priča može napisati u SAMO 6 REČI. Naravno da je ovakva izjava delovala arogantno, ali i dovoljno izazovno za kolege pisce, okupljene za kafanskim stolom. Insistirali su da Hemingvej ispriča tu kompletnu priču od 6 reči.

Nije je ispričao, ali je na salveti napisao i dodao kolegi do sebe. Ovaj je pročitao, žagor je utihnuo, prosledio je sledećem, pa tako u krug. Poslednji je na glas pročitao: NA PRODAJU. CIPELICE ZA BEBU. NENOŠENE.

NAJKRACA PRIČA NA SVETU.2

Nema istorijskih podataka da je autor antologijskih romana "Starac i more", "Za kim zvona zvone", zaista autor najkraće priče na svetu. Ali, bez obzira iz čijeg pera je izašlo ovih maestralnih 6 reči, svakom ko ih pročita ostaće mogućnost da proširi i dovrši priču po sopstvenom afinitetu.

Razmislite! Kakvu priču nadogradite na ovih 6 reči, to će biti verno ogledalo vaše duše i stava prema životu. I ne mora nužno da bude tragedija, zar ne?

 

Foto: Facebook, aliexpress.com

beogradnocu.com