vesti

EKSKLUZIVNO IZDANJE GLENMORANGIE

Najređi i najekskluzivniji viski koji je ikada predstavila škotska destilerija Glenmorangie sada je dostupan za kupovinu.

luksuz-delicious-viski (4)

Ovaj viski, nazvan Glenmorangie Pride 1978, star 34 godine, je najskuplji viski koji ova destilerija poseduje. Njegova cena kreće se oko 5.800 dolara. Ograničeno izdanje od samo 700 flaša ovog viskija dostupno je u čitavom svetu, a one dolaze u posebno napravljenom pakovanju, koje je kreirao umetnik Idris Khan, a zove se Disappearing Casks.

luksuz-delicious-viski (3)

Glenmorangie Pride 1978 nije nastao kao 34 godine stara mešavina, prvobitno je bio star samo 19 godina. On je ostavljen da dodatno sazri još 15 godina u francuskim Premier Grand Cru buradima. Samo pet buradi ovog viskija su položena, tako da je baš zbog toga ovo izdanje veoma ekskluzivno.

Ovaj bogati i luksuzni viski ima bakarnu boju, sa mirisima kestena, karamele, badema, marcipana i višnje. Njegov ukus je mešavina voća i začina, koji uključuju jabuku, šljivu, kajsiju, kumin i eukaliptus. Tu je i dašak vanile, citrusnog voća, mlečne čokolade i kafe sa mlekom, koji ovom viskiju daje sjajni finiš.

beogradnocu.com