Kolumne, vesti

Procenjuje se da postoji oko 7.000 jezika. To znači da postoji skoro isto toliko izraza za ljubav, seks, udvaranje. Takođe, nekima je bitnije kako će vam nešto reći, nego šta će vam reći, barem kada je flert u pitanju.

f2243890-resize-400x0x100

CNN je na svojoj Facebook stranici napravio anketu u kojoj je pitao čitaoce da navedu koji jezik im je najseksepilniji.

"Ciao, bella" ("Ćao, lepotice") ili neka druga fraza na italijanskom oborila bi skoro svaku ženu!

Najviše glasova je dobio italijanski. "Asocira na strast, zvuči kao vatromet, kao ferari saksofon..."

Na drugom mestu liste najseksi jezika je francuski.

"Ko može da odoli izrazima kao što su 'mon chéri', 'mon amouri... To je jezik ljubavi koja je romantična i hladna istovremeno, a taj paradoks obara s nogu."

Na trećem mestu je španski. "Senzualan kao Penelope Kruz, oštar kao stepovanje u flamenku. Niko ne sastavlja jezik i prednje zube tako seksi kao oni koji govore jezikom Servantesa. Zvuče kao motor koji juri."

Sledeći seksi jezik je onaj kojim govori lepa češka manekenka Petra Nemcova. "Zvuči kao ruski ali je misteriozniji, kao da nam se obraća tajni agent u potrazi za akcijom."

Na petom mestu je britanski. Kažu da je seksi jer ima pravu meru autoritativnosti, elitizma i gordosti. "Njime govori kraljica, ali i Džejms Bond."

Nigerijski je šesti na listi. "Dostojanstven, bogat 'uh' i 'eh' uzvicima, kao engleski sa uzdasima, seksi kao tamnopute manekenke."

Irski je sedmi na listi, a oni koji su glasali za njega kažu da je taj jezik šarmantan kao Colin Farrell, čak egzotičan, ali se više dopada ženama nego muškarcima.

Oni koji su glasali za škotski (osmi na listi), kažu da uzbuđuje kao zvuk gajdi, kao kiša, kao Juan Megregor.

južnoamerički se našao na listi najseksi jezika. Mnoge je to iznenadilo, ali oni koji su glasali za ovaj jezik kažu da ih podseća na "toplu noć punu nežnosti".

"Portugalski je strastven i nevin, kao prvi seks, zvuči kao usisivač na plesnom podijumu", rekli su za ovaj jezik koji je deseti na listi.

Koji jezik je vama najseksepilniji? Kako biste opisali srpski?

 

beogradnocu.com